Foto: Silver Gutmann
Sisustus
7. mai 2020, 12:36

Inspiratsiooni kodu värskenduseks: 4 kevadist trendi

Kevad tekitab soovi värskuse ja muutuste järele. Viimatisi trende järgides saab oma kodu kevadiseks muuta üsna lihtsalt ja kerge vaevaga.
Foto: markslojd.com

Japandi
Japandi, see on Skandinaavia minimalism ja Jaapani esteetika – ilu, lihtsus ja funktsionaalsus üheskoos. Tõusva päikese maa esteetika ja filosoofia annavad põhjamaisele stiilile uue hingamise. Elegantsed detailid, lihtsad pinnavormid – piisab mõnest üksikust pilkupüüdvast esemest või värvikontrastist ruumis. Erilist sügavust ruumis tekitab heledate ja tumedate puidutoonide miksimine.

Foto: Krõõt Tarkmeel

Magamistuba kui kunstiteos
Viimase aja sündmused ja senine kiire elu­tempo on andnud märku, et aeg on pühenduda ise­endale rohkem kui varem. Tekkinud olukord justkui sunnib meid aja maha võtma ja puhkama. Lihtne viis magamistuppa kevadist värskust tuua on soetada voodipesu, millel on iseloomu ning mis on justkui omaette kunstiteos.
Tun­tud illustraatori Marju Tammiku disainitud PAI linad-tekikotid-padjapüürid ongi just sellised kunstiteosed suurel lõuendil – voodipesul.

undefined Foto: Iittala.com

Nipp!
Iittala kastmispudelid teevad taimekasvatuse eriti lihtsaks – need niisutavad taimi ühtlaselt terve nädala vältel.

Foto: Silver Gutmann

Matid pinnatöötlused
Matistatud toonid ja pinnad pakuvad midagi kirjeldamatult lihtsat ja samas šikki. Mati pinnatöötlusega nõud sobivad nii maakoju kui modernsema sisustusega linnaelamisse. Eriti rahustavalt ja moodsalt mõjuvad neutraalsed, mahedad värvitoonid.

undefined Foto: Silver Gutmann

Näpud mulda!
Kõik teavad, et värskes õhus olemine teeb head. Kuid selleks, et roheluses aega veeta, ei pea alati tingimata õue minema – võib ka looduse endaga tuppa tuua. Taimed teevad interjööri hubaseks. Klassikalised ja samas modernsed mahedates maalähedastes toonides lillepotid ja vaasid tekitavad mängulusti, sest sobituvad mistahes stiilis kodusse.
Vali põnevaid taimi ning sega ja sobita mitmes stiilis lillepotte ja vaase: riputa neid lakke, pane maha, mängi tasapindadega – ja tuba ongi kui kevadine oaas.