Foto: Artur Aleksanian / Unsplash
Kodu ja Aed
16. mai 2020, 12:46

KUIDAS LUUA RÕDULE HUBASUST? Kavalad nipid annavad inspiratsiooni

Peagi on käes suvi ja ilmad lähevad lõpuks ikkagi mõnusalt soojaks ja palavaks. Kui oma hoovi pole, aitab kuumadel suvepäevadel hädast välja ka rõdu. Kuidas aga rõdust aga mõnus ja hubane pesa teha? Kodukiri jagab nippe!
  • Mugav rõdumööbel

Kui su rõdu on pisike, piisab ka lauast ja toolidest. Kui ruumi aga rohkem, mõtle õuediivani soetamisele. Mõnus istumiskoht kohe kutsub rõdule.

  • Mängi tekstiilidega

Tekid-padjad loovad alati hubasust, nii toas kui ka õues. Kuigi esmapilgul võib tunduda, et patjade ja tekkide rõdule vedamine on tüütu, ei ole see tegelikkuses üldse nii. Tõsi, päevadeks ei tasu neid sinna meie kliimas jätta, aga soeta nende hoiustamiseks mõnus korv, millega saad nad hõlpsalt tuppa tõsta ja toast rõdule. Nii on nad toas kenasti hoiustatud ja nende liigutamine ei ole tülikas.

  • Põrand

Kui sul on rõdul külm ja kõle betoonpõrand, ei ole see jala all kuigi meeldiv. Soojust tekib kohe juurde, kui katad selle näiteks puiduga. Meie kaubanduses on saada paneelidest kokkupandavad puidust põranda katted. Lisa ka vaip, siis on eriti mõnus!

  • Taimed-taimed-taimed

Õuetaimed muudavad iga rõdu. Olgu selleks mõni rõduäärele kinnitatud taimekast või rippuma pandud ampel. Või miks mitte – mõni puu, mis kaunis potis saab rõdu tõeliseks aardeks.

  • Pisikesed detailid

Laternad, tulukesed, kastekannud – kõik sobib rõdule. Tulukesed loovad hämaral õhtul mõnusa meeleolu. Laternas põlevad küünlad loovad romantikat. Kaunid, kuid tarvilikud vahendid võivad olla ka dekoratsioonideks. Asju võid hoiustada ka rõdu riiulil, kui selleks ruumi jagub.