Foto: Heather Ford / Unsplash
Sisustus
15. veebruar 2021, 05:32

Kodu läheb pidevalt sassi? Need nõksud aitavad korda hoida

Kellele meist ei meeldiks ilus, puhas ja korras kodu! Kuigi klantspildilik elamine ei ole tihti igapäevaselt teostatav, sest elu ise teeb oma töö, saab mõne hõlpsa nõksu abil kergemini korda hoida ja lihtsama vaevaga kodu koristada.

Selleks, et kodu korrashoidmine oleks tüütu tegevuse asemel lihtne nagu lapsemäng, tuleb teha mõningane eeltöö.

Leia igale asjale oma koht

Kui igal asjal on oma koht, ei jää need niisama vedelema. Tihti viskame midagi lihtsalt kapi või riiuli nurgale, sest ei oska seda kuskile panna.

Organiseeri

Kui igal asjal on oma koht, tuleks asjad ka organiseerida. Kui sarnased asjad on süstemaatiliselt koos hoiustatud, on kergem neid leida ja ka ära panna. Organiseeritust aitab luua ka asjade sahtlisisene paigutus. Näiteks eralda asju karpide või korvidega. Nii püsivad ka pesusahtel või köögikapp kauem korras.

Väldi pisikeste nipsasjakeste kuhjumist

Väikesed asjad aitavad tihti luua tervikut. Kui neid koguneb aga liiga palju, muutub see kurnavaks ja lisaks on neilt tüütu tolmu pühkida. Riiulid täis pisikesi meened ei ole mitte kaunid, vaid loovad sassis üldmulje.

Sorteeri oma asjad ära

Sul on kindlasti liiga palju asju. Vaata üle, mida sa pole ammu kasutanud. Kui sa ei suuda meenutada, millal seda viimati kasutasid, pole sul seda vaja. „Äkki kunagi?“ – see mõte unusta kohe ära.

Kodust lahkudes jäta kodu alati korda

Kui enne lahkumist kodu korda teed, on hea tagasi tulla. Samuti ei teki nädalavahetuse puhkuselt koju naastes tunnet, et las kotid vedelevad, vaid sa tahad kohe asjad lahti pakkida.