Loomad
19. mai 2020, 18:00

ÕL VIDEO | Tiina Toomet esitleb uut raamatut, kus annab nippe lemmikloomade toitmiseks

Lemmikloomad söövad seda, mida inimene neile annab. Absoluutset tõde, mida koer ja kass sööma peavad, aga ilmselt polegi. Loomaarst Tiina Toomet on valmis saanud raamatu „Mida sina täna sõid? Raamat koerte ja kasside söötmisest“, mida ta Õhtulehe vahendusel esitleb. Autorit küsitleb Keit Paju ning Tiina valmistab kaamera ees raamatust ka ühe retsepti ning näitab ette erinevaid koerte toitmisviise. 

Muide, kui sul on Tiina Toometile küsimusi, kas loomade toitmise või muu kohta, siis saada need aadressil [email protected] ning avaldame küsimused-vastused ka Õhtulehe veebis. 

Loomaarst Tiina Toomet kirjutab raamatu eessõnas nõnda: „Loodan, et saate siit vähemalt ühe õpetuse: valima peab selle, mis loomale sobib. Sobivuse näitab tavaliselt ära katse-eksitusmeetod. Et aga oma lemmiklooma katsetega mitte ära tappa, oleks vaja teatud algteadmisi, et mitte väga puusse panna. Neid ma selles raamatus anda püüangi.

Ideaalne on selline söötmine, millega saavutatakse hea tulemus. Loom on rõõmus ja aktiivne, küljeluud ei paista, aga pole ka tuntavat rasvakihti, karv läigib ja silm särab. Lemmikloomad sõltuvad meist ja nad on meile igal juhul tänulikud, hoolimata sellest, kas saavad hanemaksapasteeti või kõige odavamat supermarketi krõbinat. Aga meie valikutest sõltub nende tervis ja heaolu.“ Raamatut on võimalik soetada SIIT

Populaarteadusliku lähenemisega raamatust saate näiteks teada, miks terve koer tahab süüa end ülekaaluliseks, miks kass ei saa olla vegan, millest koosneb hiir ja kui suur on käpajälg, mille lemmiku pidamine elukeskkonnale jätab.

Teoses on ka natuke autori kommentaaridega retsepte. Vahel on tervise pärast vaja mingit väga spetsiifilist toitu anda, teinekord tahaks niisama midagi uut katsetada ja vaadata, kuidas see loomale maitseb. Treeningmaiusi
tasub ise teha, sest siis on kindel, mida need sisaldavad. Ja kui mõnikord on aega ja põhjust, võib ju oma lemmikule teha midagi väga erilist nagu peedimakroone toorjuustuga. Ükski neist retseptitoitudest ei ole mõeldud pikaajaliseks söötmiseks.