Foto: Mathilde Merlin / Unsplash
Sisustus
12. november 2020, 12:54

5 soovitust lastetoa sisustamiseks: praktilisus ja mängurõõm üheskoos!

Lastetoa sisustamine on keeruline ja aeganõudev, sest lisaks emale silmailu pakkumisele peab tuba ju ka väikesele elanikule meeldima. Kuid kõige olulisem on, et see pakuks mängurõõmu ja oleks praktiline. On mõned punktid, mille järgimine aitab lastetuba hõlpsalt planeerida. 

1. Ära topi tuba asju täis

Kui toas on liiga palju asju, hakkavad need last väsitama ja tekib "müra". Lisaks ei jää siis ruumi mängimiseks ja laps ei tunne ennast oma toas vabalt. 

2. Mõtle läbi panipaigad 

Väga hea viis erinevate asjade hoiustamiseks lastetoas on voodialused kastid. Seal saab hoida voodiriideid, kuid miks mitte ka näiteks mänguasju või rongirada. 

3. Loo lapsele loogilised süsteemid

Kui igal asjal on oma koht, nii et lapsel on lihtne oma tuba koristada, teeb ta seda ka ise. Näiteks hoiusta legosid ühes suures kastis teistest asjadest eraldi. Nii on neid lihtsam mängimiseks võtta ja hiljem ka kokku panna.

4. Mõtle lapsele

Muuda asjad tema jaoks kättesaadavaks. Mis kasu on hulgast raamatutest, kui need on peidetud kõrgele riiulisse, kust laps ise neid kätte ei saa?  Sama lugu on näiteks riidenagi seinapanekuga. Kuigi võib tunduda veider panna nagi keset seina, on lapsel mugav seda kasutada, kui nagi on tema käe kõrgusel. See tuba on ju loodud eelkõige pisikese inimese jaoks.

5. Ära mõtle liiga palju ette

Muidugi on oluline mõelda nii, et igal aastal ei peaks toas remonti tegema ja uut mööblit ostma. Kuid pisike laps ei vaja näiteks suurt riidekappi või kirjutuslauda. Kuigi kunagi on tal seda tõesti vaja, ei ole lapse jaoks suur riidekapp kuigi kasutajasõbralik.