Foto: britt gaiser / Unsplash
Kodu ja Aed
11. juuni 2020, 14:51

5 asja, mida ei tasu unustada, kui oled planeerimas piknikku!

Käes on pikniku pidamise aeg. Enne välja minekut tasub meeles pidada mõnda asja, et see väljasõit oleks meeldejääv ja tore. Valhalla jagab selleks oma blogis soovitusi!

1. Asukoht

Metsad ja aasad on kindlasti üks variant, kuid valhallaliste vaieldamatud lemmikud on meie mereäärsed piirkonnad. Kindlasti mõtled, et mismõttes mere ääres? Tuul, külm, liiv, märg? Tõsi, kui oled oma kodutöö tegemata jätnud, siis nii võib see olla, aga kui vähegi planeerid ja jälgid ilma, siis saab esimesed kaks juba välistada. Liiva asemel leiab ka väga palju mereäärseid piirkondasid, kus katteks on muru. Teiseks on mereääres väga palju mõnusaid kivisid, mida kasutada lauaks ja istumiseks - hea kui piknikul on kindlam tugi olemas. Suureks boonuseks on muidu see, et nosimise vahele saad suplema minna, seda juba naljalt metsas või aasal ei tee. Lisaks on mereääres tihti ka vähem sääski, kuid igaksjuhuks varu kaasa sääsetõrje või haara kaasa üks Valhalla sidrunheina küünal, mis peletab sääski ja loob sumedal õhtul hubase keskkonna.

2.Toit

Ühe korraliku pikniku alustala on toit, aga samas on see ka üks suurematest veakohtadest, sest valel kujul toit võib kogu selle lõbu ära rikkuda ning muuta ürituse ebamugavaks. Seega selle asemel, et võtta kaasa supp ja tort, võta hoopis selliseid toiduaineid, mida on lihtne käest süüa. Enamasti kipuvad nendeks olema tahkemad snäkid nagu juust, oliivid ja teised sarnased hõrgutised. Samas kui plaanid kaasa võtta asisemat toitu nagu grillliha või valhallaliste vaieldamatu lemmik, kodune quiche, siis valmista kõik võimalik juba eelnevalt kodus ette, näiteks lõika valmis parajasuurusega tükid, et piknikul ei peaks hakkama ebatasasel pinnal lõikamisega maadlema.

3. Jook

Söök ilma joogita oleks nagu piknik ilma söögita. Kindlasti mõtle ette ning hoia oma joogid eelnevalt külmikus, seda vähem nad jahtuvad ning jaheda pikendamiseks viska korvi ka mõni külmapatarei, see aitab ka toitudel päeva paremini mööda saata. Vesi - suviselt soojal päeval ei saa sellest mööda vaadata, seda joovad kõik ning vajadusel saad sellega oma käsi või nõusid loputada, seega arvesta, et seda võiks olla piisavalt. Aga kuna piknik = gurmee , siis haara kaasa mõni hea mahl või limonaad (häid Eesti omasid on väga palju juba turul) ning nendele, kes lisaks putukate suminale tahavad ka ise natukene sumiseda, soovitame valhallaliste lemmikut roosat ehk Nudisti Rabarbrat.

4. Istumine

Olgu selleks siis metsavaheline aas või kraapiv mererand, hea oleks ikkagi istuda ja nautida piknikku mõnel kodust kaasa võetud linal. See tagab selle, et niiske maapind ei torgiks ega ajaks sügelema, nii tagad selle, et sul on jälle üks asi vähem/rohkem, mis aitab ideaalse pikniku läbi viia. Kui sul kodus veel mõnda piknikulina ei ole, siis saame sind aidata, viska pilk peale kõikidele nendele Valhalla mustritega linadele, professionaalsemad pikniku pidajad leiavad kindlasti igaks piknikuks sobituva mustri. Kui sa tahad end eriti mugavalt tunda, siis viska pilk peale ka Valhalla rannatoolidele, sealt sa juba naljalt tõusta ei taha kui vaid, et haarata uus tükike quiche'i või kihisevat.

5. Detailid

Piknikul ei ole ainult meeldiv seltskond, vaid sa oled ka ümbritsetud asjadega, mis just sinu meelt paitavad. Üks võimalus oleks tuua kodune õhkkond vabasse loodusesse, ehk võtta kasutusele, laudlina, peened salvrätid ning korralikud lauanõud. Kõik see jätab ka väiksema jalajälje papist ja plastist ühekordsete nõude asemel. Meie meelest win-win olukord, kus keskkond saab elegantsem ning loodus naeratab sinuga kaasa. Paberist salvrätid saad asendada viisakamate riidest salvrätikutega ning laudlina saad asetada külmakastile, mis tekitab sellest koheselt peenetundelise laua. Soovitame jälgida, et kõik dekoori elemendid sobituksid omavahel kokku. Nii lood sa ühtse terviku ning tekitad piknikule kindla teema.

Allikas: Valhalla blogi