MAALILINE BOHO-STIIL: Gerli ja Egert Ehte pulm toimus Ravila karjakastellis, mis on pruutpaaride seas seni veel üsna avastamata pärl.Foto: Anete Toming
Nipid
4. aprill 2021, 17:46

Artikkel ilmus Nipiraamatu erinumbris Tee Ise Pulmad 2019.

GALERII | Värvilised lilled, heegeldatud kleit ja eriilmelised detailid ehk Hipilikult muretud boho-pulmad

Suured värvilised lilled, heegeldatud kleit ja isetehtud pingid on vaid killuke maalähedasest elegantsist, mida boho-stiilis pulmad teile pakkuda saavad. Kui soovite oma pulmapäevale lisada värvi ja eriilmelisi detaile, on just see stiil teie jaoks.

Kõik maalähedane ja öko on juba pikalt paljudes eluvaldkondades moes olnud ning nii on trend edasi kandunud ka pulmamaailma. Lilled, mida saab pärast pulmi maha istutada või kodukaunistuses kasutada, kleit, mis pärit vanaema riidekapist, pulmakingiks hoopis annetus heategevusse – see kõik on boho!

Registreerimine ja peokoht

Kõige rohkem maalähedust on mõistagi looduses ja võimalikke registreerimispaiku jagub seetõttu ohtralt. Püstitage tseremooniakaar iidse tammepuu jalamile või vuliseva oja äärde või siis kaunistage ära hoopis maakodu vana suur kasvuhoone. Ägeda peopaiga saab kohast, mis ei ole kunagi varem ühtegi pidu näinud, olgu selleks siis mõni päevi näinud kämping või sugulaste saaresuvila kesk kadakaid.

Lilled ja kaunistused

Kui enamasti on pulmalilled heledates toonides, siis siin saate lisada värvi tumeroosade, punaste ja lillade õitega. Kesksuvesse sobib imehästi suur kollane päevalill, mis asendab juba üksinda tervet suurt kimpu. Asetage see näiteks kotiriide ja pitsist paelaga kaunistatud suurde purki ja lihtne, samas efektne seade ongi valmis.

PÕLLULILL VAASI: käik aasale ja vaasid saavad täidetud lihtsate suveõitega. Foto: Gerry Sulp

Pruudi ja peiu riietus

Kui hindate raha ja loodust säästvaid lahendusi, leidke riietus näiteks teiseringipoest. Laenutage või valige sellised rõivad, mida saab kanda ka pärast pidu. Valge ja pastelse kõrval kaaluge ka rikkalikumaid toone ning põnevaid kombinatsioone. Hea stiilitunnetuse abil võib imekauni tulemuse saavutada ka lillade, oranžide ja roheliste toonide abil. Tore mõte on lisada peigmehe riietusele puidust lips või mummulised sokid!

KIIKSUGA PULMAJALATS: keegi ei keela teil kanda sellel päeval kirjusid kingi, mugavaid tenniseid või hoopistükkis kummikuid. Foto: Triin Maasik

Üllatuslikud detailid

Eriti omanäolise peo saate, kui lisate kogu päevale ebatavalisi detaile, mida üldjuhul pulmades ei kohta. Ilutulestiku asemel süüdake näiteks hoopis lõke! Kuid kindlasti tuleb siinkohal järgida tuleohutusreegleid.

SUUR TÖÖMASIN KUTSUTI KA PULMA: traktori kopast saab jookide külmanõu. Foto: Gerry Sulp

Värvikirevad salatid ja sügis

Ärge unustage lisada värvi ka toidulauale. Miks mitte valmistada toidud ise või pereliikmete abiga. Tellige ühevärviline, kaunistusteta tort ja dekoreerige see ise lilleõite või värskete marjadega! Kui enamasti peetakse pulmi suvekuudel, siis boho-stiilis pulmateemasse sobib ideaalselt ka sügis, mil värvide mängu saab tordilegi jäädvustada.

MIKS PEAKS PULMATORTE OLEMA VAID ÜKS: katke magusalaud kas või seitsme erineva koogiga, sekka muffineid, pulgakooke või makroone. Foto: Gerry Sulp

Praktilised kingitused

Jätkusuutliku pulma märksõnadeks on praktilisus, loodussäästlikkus ja taaskasutus. Järgige neid märksõnu ka kingituste puhul. Võite kutsele märkida, kui ootate kingituseks näiteks marjapõõsaid või viljapuid, traditsioonilise kombe kohaselt aegumatut serviisi või hoopis panust heategevusse.

KINGIKOHVER ÜMBRIKELE: kui soovite siiski moodsad olla ning ootate kingitust ümbrikus, võtke selleks näiteks stiilne kohver, vooderdage see pitsiga ja pange külge silt. Foto: Krõõt Tarkmeel

Kastiautost jalgrattani

Traditsioonilise autorongi asemel tellige kõikide külaliste sõidutamiseks näiteks ühine buss. Ei, mitte tavaline ekskursioonibuss, vaid midagi eriti lustlikku! Tseremooniale kulgege kahekesti hoopis vana Moskvitši, hipibussi, jalgrataste või hobustega.

LÄHME SÕIDAME: valige pulmaautoks midagi eriti lahedat, näiteks selline vana Lada! Foto: Valdur Rosenvald

Vaata rohkem pilte galeriist!

KOGEMUS: Soovitame julgelt!

Boho-teema ei olnud meil pulma planeerides eesmärk omaette, samas teadsime, et me pole suure mõisapulma ega ka väga maalähedase pulma tüüpi. Pinterestist ideid otsides hakkas domineerima roheline lopsakus, unenäopüüdjad, romantiline õrn pits, malbed toonid ja naturaalsus. Kujundasime pulma selle järgi, mis meile meeldib, ja kokkuvõttes saigi see boho-stiilis. Detaile aitas meil kokku sobitada DreamDay Stuudio. Jäime lõpptulemusega väga rahule ning ka täna, üle aasta hiljem, ei muudaks me mitte midagi. 

Gerli ja Egert Ehte: avastasime oma stiili alles planeerides. Foto: Anete Toming

Gerli ja Egert Ehte

AEG: 7. juuli 2018
KOHT:
Ravila karjakastell
KÜLALISI: 73

Ekspert annab nõu: Kristiina Sauväli, Zefiir Peokorralduse pulmakorraldaja

Tänase trenditeadliku pruutpaari valikus on boho-stiili iseloomustavad looduslähedased toonid, puit, bambus, troopilised taimed, kõrrelised. Lillede osas on tõusev trend veidi metsikud, n-ö elegantse lohakusega seatud maalähedased või troopiliste lilledega miksitud kimbud ja seaded. 

Üha populaarsemaks on saanud ka kaunilt dekoreeritud rikkalik magusalaud. Pilkupüüdvast magusalauast saab kõhklusteta üks peo tõmbenumbreid. 

Zefiir Peokorralduse pulmakorraldaja Kristiina Sauväli. Foto: Carol Liis Metsla

Täname: Põhjaka mõis, Seminari Lillepood, Egerta Mändmets, Silvia Teras, Maris Treufeldt, Kristiina Sauväli