Piisav sündmus kleidi kandmiseks ka toidupoodi või turule minek.Foto: Laura Karro
Tee ise
10. juuli 2020, 12:58

Oh keeruta, lennuta... ehk Tee ise tuules lendlev suvekleit!

Üks tõeliselt suvine kleit on lohvakas, õhuline ja kerge. Kuigi suviseid üritusi ja külaskäike võib sel aastal ehk vähem olla, on piisav sündmus kleidi kandmiseks ka toidupoodi või turule minek.

Vaja läheb:

  • 2,5 m puuvillast kangast
  • kääre
  • nööpnõelu
  • niiti
  • õmblusmasinat

Õmble kleiti nii:

1. Lõika tükid. Lõika kangast kaks ühesugust trapetsikujulist esi- ja tagatükki, mille ülemine serv on u 95 cm, alumine serv 120 cm ja kõrgus midikleidi puhul 75 cm. Äärista tükid.

2. Õmble kokku. Õmble kaks kleiditükki, paremad pooled vastakuti, mööda külgi kokku, jättes ülemine serva 25 cm lahti.

1.-2. Lõika tükid ja õmble kokku. Foto: Laura Karro

3. Tee sats. Lõika kangast 20 cm laiused tükid ja õmble need otstest kokku, nii et saad 4−5 m pikkuse riba. Äärista kangas, kroogi see seeliku alläärele ja õmble läbi.

3. Tee sats. Foto: Laura Karro

4. Punu õlapaelad. Lõika kangast kolm u 3 cm laiust ja 1,5 m pikkust riba ning punu need nööriks. Kui kasutad venivat puuvilla, võid lõigata ka ühe riba ja venitada seda nii, et see tõmbuks rulli.

4. Punu õlapaelad. Foto: Laura Karro

5. Õmble tunnel. Keera kleiditükkide ülemised servad u 1 cm võrra ära ja õmble läbi, et tekiksid tunnelid. Aja pael läbi tunnelite ja seo ühe õla peale sõlme.

5. Õmble tunnel. Foto: Laura Karro

Kleit valmib 40 minutiga!

Anna voogavust juurde!

Kleidi tagumise satsiosa võid teha sujuvalt veel pikema, näiteks 35 cm. Siis on sats eest lühem ja tagant pikem ning kleit kõndides veelgi voogavam, nagu pildil.