Foto: Priit Grepp
Uudised
24. august 2020, 12:56

GALERII | Soome elamumess pakub ideid põhjamaisest hubasusest aasiapäraste terrassideni

Soomes Tuusulas kogu augusti toimuv elamumess pakub vaatamiseks varasemast enam tillukesi kodukontoreid ja trenniruume. Kaugete maade hõngu toovad terrassikujundus ja bambusaksessuaarid.

Sellel aastal on 33 messikodu sisekujunduses näha viimaste aastate sisustussuundumusi - musta ja valge kontrasti ning heleda puidu kasutamist. Värskesse elamisse tuuakse loodusmaterjale - kivi, bambust, vana kulunud puitu. Viimasest olid nii ajakirjahoidikud elutoas kui ka klaaslaua jalad buduaaris.

Eksootilised terassid

Aasiapärased punutised ja kerged toolid on moes juba mõnda aega. Nüüd näeb Soomes ka terrasse, mis oleks nagu mõnest kaugest kuurortist. Bambust  on kodustamas suured pilliroopuhmad vaasides.

undefined Foto: Priit Grepp

Retromustrid

Lisavärvidest kohtab enim lõheroosat ja samblarohelist. Mustritest võidutses sisekujunudses 1970ndate kirjusus. Sama ajastu vorme võib näha ka toolidel.

Avara elutoa kõrval olid kõrvaltoad pigem väikesed ja mahutasid seekord koju ära ka kergmööbliga pisikese kodukontori. Nii pakub see hea võimalus argisest kisa-kärast eralduda. Mitmes kodus oli mõeldud ka väikesele trenniruumile, sest kevadine kogemus näitas, et viiruse leviku ajal ei pruugi trennisaalid olla avatud.

undefined Foto: Priit Grepp

Veel jõuad messile minna

Messiala jääb Helsingist ligi 30 km kaugusel asuvas Tuusulas avatuks kuni 30. augustini. Pileteid saab vaid netist, et tagada turvaline külastajate arv. www.asuntomessut.fi

Vaata ka fotogaleriid!

undefined Foto: Priit Grepp