Põhimõtteliselt ei erine vee keetmine kondoomis oma olemuselt ükskõik millise vedeliku keetmisest ükskõik millises anumas. Foto: Easy Outdoors
Nipid
29. august 2020, 06:05

VIDEO | Matkaja hädaabinipp: vett saab keeta ka kondoomis!

Kondoom on suures plaanis loodud küll tagajärgede vältimiseks, kuid seda saab kasutada ka muudel eesmärkidel, näiteks asjade kuiva ja puhtana hoidmiseks. Proovime järele, kas kondoomis saab ka vett keeta.

Aga miks peaks keegi üldse tahtma kondoomis vett keeta? Tegelikult ei peakski, kuid elus tuleb ikka ette ootamatuid olukordi, millega sa arvestanud pole. Teadmiste, oskuste ning pisukese ettevalmistusega on võimalik need ületada.

Igatahes, tegelikult on vee keetmine üks levinumaid vee puhastamise meetodeid, sest enamik organisme ei talu väga hästi kõrget temperatuuri. Oluline on vesi võimalikult kiirelt keema ajada, sest teatud organismid suudavad aeglase temperatuurimuutusega kohaneda.

Kuid miks just kondoomiga? Sest sul pole ühtki teist vahendit selleks kaasas, kuid kondoom on rahakoti vahele või kuhugi ununenud. Mõnelt üksildase lõpuga peoõhtult, võib-olla? Aga kui sa leiad mõne muu anuma, siis loomulikult kasuta seda, sest põhimõtteliselt ei erine vee keetmine kondoomis oma olemuselt ükskõik millise vedeliku keetmisest ükskõik millises anumas. Põhimõte on sama – tuleb saavutada ja säilitada keemistemperatuur. Veel on see normaalse atmosfäärirõhu korral 100,1 °C.

Aga miks peaks keegi üldse tahtma kondoomis vett keeta? Tegelikult ei peakski, kuid elus tuleb ikka ette ootamatuid olukordi, millega sa arvestanud pole. Foto: Easy Outdoors

Tee nii:

Eemalda kondoomi ümbert pakend ja täida kondoom veega – ettevaatlikult ja mõistlikus koguses. Vastasel juhul oled sa oma improviseeritud anumast ilma ning pead hakkama alternatiivi otsima. Seda sa ilmselt ei leia, sest muidu poleks sa üldse hakanud kondoomiga jändama.

Järgmiseks seo kondoomi ots sõlme nii, et selle sisse jääks võimalikult vähe õhku. Seejärel riputa kondoom okstest ja nöörijupist kombineeritud rakise abil lõkke kohale parajale kõrgusele, sest liiga suure temperatuuri korral võib kondoom puruneda, liiga madalaga aga ei lähe vesi keema. Seejärel oota!

Kui oled õigesti toiminud, peaksid vee, sõltuvalt selle kogusest, tuule tugevusest, leegi kuumusest ja tähtede seisust varem või hiljem keema saama. Kindlasti pole tegemist kõige praktilisema moodusega, kuid viimases hädas võib selle teadmisest kasu olla.

Ohutut matkamist!

Vaata ka videot: