Et sügisesed vihmasajud ei jääks su lapsel vaid aknast imetlemiseks, õmble talle poekotist lihtne ja vastupidav vihmakeep.Foto: Laura Karro
Tee ise
22. oktoober 2020, 11:30

Poekott tahab selga ehk Tee ise vastupidav vihmakeep, mis laseb sügisilma nautida!

Et sügisesed vihmasajud ei jääks su lapsel vaid aknast imetlemiseks, õmble talle poekotist lihtne ja vastupidav vihmakeep.

Vaja läheb:

  • 1−2 vakstust või paksust kilest poekotti
  • voodrikangast
  • kääre
  • nööpnõelu
  • niiti ja nõela
  • õmblusmasinat
  • trukke
  • vajadusel haamrit
Varu vajalikud materjalid ja töövahendid. Foto: Laura Karro

Tee keepi nii:

1. Lõika tükid. Lõika kilekoti õmblused lahti. Saadud materjalist lõika omakorda välja keebi selja- ja esitükid, kaks kapuutsipoolt ning käised. Võta lõigetele eeskujuks mõni olemasolev jope. Tee tükid pigem suuremad ja ära unusta õmblusvaru. Seejärel lõika samasugused tükid välja ka voodrikangast.

Lõika tükid. Foto: Laura Karro

2. Tee kaks keepi. Õmble vakstust esi- ja tagatükid omavahel õlgadest ning külgedelt kokku, lisa käised. Samamoodi tee voodrikangaga. Lisa keebi küljeõmbluse vahele kotisangadest tehtud vöö.

Tee kaks keepi. Foto: Laura Karro

3. Lisa kapuuts. Õmble kilest ja kangast kapuutsitükid samuti omavahel keskkohast kokku. Seejärel õmble kilest kapuuts kilest keebi külge ja kangast kapuuts kangaosale.

Lisa kapuuts. Foto: Laura Karro

4. Õmble kokku. Pane kilest ja kangast tehtud keepide paremad pooled vastakuti kokku ja õmble servad läbi. Jäta alaossa avaus, läbi mille saad keebi ümber keerata.

Õmble kokku. Foto: Laura Karro

5. Viimistle. Õmble ümber keeratud keebi käiste servad kinni, õmble läbi ka kapuutsi ja jakiosa servad. Kinnita esiservale trukid, vastavalt vajadusele kas niidi ja nõela või haamriga.

Õmble läbi käised. Foto: Laura Karro

Mida suurem laps, seda rohkem kotte vajad!

Selle kolmeaastasele lapsele mõeldud keebi valmistamiseks läks vaja üht poekotti. Kui soovid teha keebi suuremale lapsele, tuleb arvestada kahe-kolme poekotiga. Tee keep pigem suurem!