Vanaema kohevad pannkoogid Foto: Jaan Heinmaa
Toiduuudised
9. september 2023, 19:06

HEAD MEMME-TAADI PÄEVA! | Pühapäevaks 10 parimat kooki ja praadi vanavanemate varasalvedest Toidutare arhiivist

Vanavanaemad juba teavad, mis lastelastele maitseb. Ega asjata pole ka Toidutares terve müriaad nende poolt põhjalikult katsetatud retsepte, mis on - mis siin salata - ühed populaarsemad!

Klikka retseptil: Vanaema kohevad pannkoogid 

Vanaema kohevad pannkoogid 

Retsept pärineb ühelt armsalt vanaemalt, kes tegi kohevaid pannkooke munakollast ja -valget eraldi vahustades.

Klikka retseptil: Vanaema Vilma õunakook 

Vanaema Vilma õunakook 

Seda lihtsat ja maitsvat kooki küpsetas Vilma sügisel ja talvel õuntega ning kevadel rabarberitega. Kõik sõid ja kiitsid. Mida rohkem katet panna, seda parem. Õunte peale võib valmistada ka purusegu või biskviittaina.

Klikka retseptil: Vanaema õunapirukas II 

Vanaema õunapirukas II 

Mandlikattega õunapirukat paku koos vanillikastmega.

Klikka retseptil: Vanaema Ehda peokringel 

Vanaema Ehda peokringel 

Seda kringlit tehti tihti ja erinevatel põhjustel. Küll sünnipäevaks, küll jõulu- ja vana-aastaõhtuks. Tainas kerkis kiirelt ja küllap seetõttu oligi lemmik. Šokolaadikatet pidi alati rohkem keetma, sest väikeste abiliste näpud tahtsid potipõhjast ikka ülejääki limpsida.

Klikka retseptil: Vanaema lumepallisupp

Lumepallisupp Foto: Jaan Heinmaa

Lihtne vanaemadeaegne magusroog valmib vaid veerand tunniga. Maitseb kõige paremini kohe pärast tegemist veidi jahtununa.

Klikka retseptil: Vanaema veiseliharullid 

Vanaema veiseliharullid 

Liharullid olid vanaema lemmikuks pühadelaual – ükskõik, kas tegu oli pulmade, sünnipäevade või muude peresündmustega.

Klikka retseptil: Vanaemade ajast - kana ja õuna pada 

Vanaemade ajast - kana ja õuna pada 

Eriliselt lihtne ja kodune roog. Saabub meie lauale alati koos sügisega, aga ka kevadeti on veel mõni oma aia õunaviss alles, mida potti pista.

Klikka retseptil: