HEAD MEMME-TAADI PÄEVA! | Pühapäevaks 10 parimat kooki ja praadi vanavanemate varasalvedest Toidutare arhiivist
Klikka retseptil: Vanaema kohevad pannkoogid
Retsept pärineb ühelt armsalt vanaemalt, kes tegi kohevaid pannkooke munakollast ja -valget eraldi vahustades.
Klikka retseptil: Vanaema Vilma õunakook
Seda lihtsat ja maitsvat kooki küpsetas Vilma sügisel ja talvel õuntega ning kevadel rabarberitega. Kõik sõid ja kiitsid. Mida rohkem katet panna, seda parem. Õunte peale võib valmistada ka purusegu või biskviittaina.
Klikka retseptil: Vanaema õunapirukas II
Mandlikattega õunapirukat paku koos vanillikastmega.
Klikka retseptil: Vanaema Ehda peokringel
Seda kringlit tehti tihti ja erinevatel põhjustel. Küll sünnipäevaks, küll jõulu- ja vana-aastaõhtuks. Tainas kerkis kiirelt ja küllap seetõttu oligi lemmik. Šokolaadikatet pidi alati rohkem keetma, sest väikeste abiliste näpud tahtsid potipõhjast ikka ülejääki limpsida.
Klikka retseptil: Vanaema lumepallisupp
Lihtne vanaemadeaegne magusroog valmib vaid veerand tunniga. Maitseb kõige paremini kohe pärast tegemist veidi jahtununa.
Klikka retseptil: Vanaema veiseliharullid
Liharullid olid vanaema lemmikuks pühadelaual – ükskõik, kas tegu oli pulmade, sünnipäevade või muude peresündmustega.
Klikka retseptil: Vanaemade ajast - kana ja õuna pada
Eriliselt lihtne ja kodune roog. Saabub meie lauale alati koos sügisega, aga ka kevadeti on veel mõni oma aia õunaviss alles, mida potti pista.
Klikka retseptil:
Kommentaarid (0)