"Kodutöö ei tapa, aga milleks riskida!" vastab Dagmar lõbusalt, kui küsida talt lemmik kodutöö kohta. Foto: Stanislav Moshkov
Inimesed
11. september 2020, 07:06

Dagmar Oja oma kodust: vanasti meeldisid mulle värvid, kuid nüüd eelistan rahulikke toone

Dagmar Oja tunnistab pikas intervjuus ajakirjale Nipiraamat, et kodustele töödele eelistab ta alati käsitööd. Suure huviga hoiab ta silma peal ka sisustustrendidel. 

Milliseid koduseid töid naudid kõige enam?

Dagmar Oja: "Enne tütre Laura Lee sündi meeldis mulle väga koristada ja triikida. Kodu lausa läikis! Väikese lapsega oli aga palju tegemist ja kodutöölembus kadus.

Mind huvitab sisekujundus. Mulle meeldib vaadata, kuidas Instagramis on tehtud enne- ja pärast-pildid mõnest kodukujunduslahendusest. Ükskõik, milline kodu enne oli, on see pärast ikka valge-halli kombinatsioon. Tundub, et minu kodus on sama asi juhtumas. Vahetasin rohurohelised kardinad, vaiba ja diivanipadjad välja ning nüüd on ruumi tonaalsus moekalt valge ja hall. Mu üks sõber küsis, et kas lõpetasid igavese suve ära? Vastasin, et jah, läksin igavese talve peale. Plaanin ka köögimööbli oranžid uksed valgete vastu vahetada. Mulle vanasti meeldisid värvid, kuid nüüd pigem eelistan rahulikke toone, millel on mõned värviaktsendid. Kui raatsiks, siis vahetaks tumeda mööbli heleda vastu.

Tahaksin kodus ka mööblit veidi ümber sättida, aga planeering on korteril selline, et väga seda teha ei saa. Muidu ei näe ühest või teisest nurgast telekat või ei mahu mõni mööbliese enam ära."

Tore ajaviide: mõnusat lõõgastust pakub Dagmarile käsitöö. Juba paljudel sõpradel ja tuttavatel on olemas tema tehtud villased sokid. Foto: Stanislav Moshkov

Dagmar Oja lõpetab laused

Minu käekotis on alati ... telefon, pangakaart, väike parfüüm, pastakas, huulepulk, taskurätik.

Minu lemmikajaviide on ... molutamine ja käsitöö.

Koht, kus mulle alati meeldib käia, on ... Avinurme – oma kodukohta lähen alati hea meelega.

Raamat, mida olen korduvalt lugenud on ... «Dorian Gray portree», mida iga kord üle lugedes avastan uusi asju.

Minu külmkapis on alati ... munad ja salatimaterjal.

Minu lemmikkodutöö ... «Kodutöö ei tapa, aga milleks riskida!» on üks hea ütlus. Vanasti meeldis mulle triikida, aga enam mitte. Polegi vist ühtegi kodutööd, mida väga naudiksin.

Väikesena tahtsin saada ... kassapidajaks, sest mulle meeldisid suured hallid kassamasinad. Mul on siiani soov seda tööd proovida.

Püüan elus vältida ... enda eluga riskimist, sest mulle meeldib turvalisus. Samuti väldin halvasti ütlemist ja teistele liiga tegemist. Sekkun alati, kui näen, et kellelegi tehakse liiga.

Minu uus harjumus on ... kõndimine, liikumine, trennitegemine. Vanasti ei tahtnud ma üldse kõndida, kuid nüüd saan aru, et see on mulle kasulik.

Loe pikemat persoonilugu siit.