Kollaaž
Foto: 10x Jaan Heinmaa, Seljamaa Fotostuudio, Rene Riisalu, Lauri Kulpsoo, Marju Randmer, Toidutare10 MAGUSAT ÕUNAMOOSI | Parim pannkoogile ja röstsaiale
Õunamoos on kindel klassik, mis meeldib eriti neile, kes pooldavad mahedaid ja magusaid maitseid. Ubinatest tehtud moosid ja kompotid on ajast aega menukad olnud ning need on ka ühed Toidutare armastatumad hoidised.
Klikka retseptil: Õunadžemm
See magus maius tuleb kõige maitsvam valgetest klaaridest või teistest pehmetest suveõuntest. Pakkusin seda moosi kord saia ja piimaga ühele väikesele poisile, kes muidu moosi ei armasta. Poiss sõi ja kiitis – väga hea mesi!
Klikka retseptil: Õunavõie
Maitsev sametine õunavõie on heaks kaaslaseks juustudele, aga maitseb hästi ka pannkookidel või saiaga. Positiivne on seegi, et valmistamisel pole vaja õunu koorida. Valmistamisaeg on küll pikk, kuid suurema osa ajast podiseb võie vaikselt pliidil. Kogus 1 liiter.
Klikka retseptil Kompott tervetest õuntest
Mõnus kompott väikesesordilistest õuntest, näiteks kuldrenettidest.
Klikka retseptil: Õunamoos tüümianiga
Sutsu teistmoodi õunamoos. Tüümian anna huvitava, ent sugugi mitte pealetükkiva nüansi. Sob nii pannkoogile kui ka seapraele seltsiks.
Klikka retseptil: Õuna-apelsinimoos maiustamiseks
Ise tehtud moos on hästi tehtud moos.
Klikka retseptil: Õunamarmelaad valge šokolaadiga
Koori ja puhasta õunad ning lõika õhukesteks viiludeks. Pane koos veega suurde potti ja keeda madalal kuumusel kaane all 15–20 minutit. Klopi vispliga, et õunatükid puruneksid. Haki šokolaad, pane potti ja sega, kuni see on sulanud. Tõsta kuumadesse steriliseeritud purkidesse ja kaaneta. Ongi kõik.
Klikka retseptil: Kaneelimaitseline õuna-tirkimoos
Mõnusalt kaneelimaitselise moosi sees on tikreid täiendamas esimesed suvised õunad.
Klikka retseptil: Maire õunašokolaad
Laste lemmik, mis asendab edukalt poes müüdavaid pähklivõideid.
Klikka retseptil: Aroonia-õunakeedis
Viin annab sellele hoidisele ainult erilise maitsenüansi, joovet nii väike kogus ei suuda tekitada. Põhimõtteline alkoholivastane võib viina muidugi välja jätta.
Klikka retseptil: Kõrvitsa-õuna-apelsinimoos
Hea lahe moos sobib neile, kes väga magusat moosi ei armasta. Ja moosis saad rikkaliku kõrvitsasaagi hästi ära kasutada.
Kommentaarid (0)