Pihlaka mõrusus ja mee magusus annavad muffinitele võrratu maitsenüansi.Foto: Joel Tammet
Toiduuudised
12. oktoober 2022, 18:53

Lugu ilmus 2020 septembris

PIHLAKAD NÕUAVAD TÄHELEPANU: marju on palju, nii et lausa kutsub purki panema! (+ 2 retsepti)

 „Pihlakas on täiesti teenimatult tahaplaanile jäänud,“ ütleb Oosaare talu perenaine Kaire Tammet. Pihlakad võib julgesti ära korjata, sest seda muret, mis nendega pärast peale hakata, kindlasti pole. Aga korjamisega tuleks kiirustada, sest kui esimest öökülma ootama jääda, jõuab õunakoi needki vähesed ära järada. Pihlakate mõrusust aitab vähendada ka see, kui marjad vähemalt 24 tunniks sügavkülma panna.  

 „Pihlakas on täiesti teenimatult tahaplaanile jäänud,“ ütleb Oosaare talu perenaine Kaire Tammet. Pihlakad võib julgesti ära korjata, sest seda muret, mis nendega pärast peale hakata, kindlasti pole. Aga korjamisega tuleks kiirustada, sest kui esimest öökülma ootama jääda, jõuab õunakoi needki vähesed ära järada. Pihlakate mõrusust aitab vähendada ka see, kui marjad vähemalt 24 tunniks sügavkülma panna.  

Pihlakamarju soovitatakse korjata pärast seda, kui esimene öökülm on neist üle käinud, aga Kaire on alati öökülma asemel oma sügavkülmikule pidanud lootma. „Meil meil on nii palju linde, et need jõuaks muidu alati ette;“ tõdeb Matsalu rahvuspargi põhjakaldal elav naine. Sügavkülmutatud marju saab pärast edukalt ka kuivatada ja neist jahugi jahvatada.    

Edasi lugemiseks: