Õige padi on selline, mille tooli poole jääv osa saadab selge keelduva signaali niiskusele, ülemine pool aga tuletab meelde üht vana mõnusat kampsunit, mis on sind soojas hoidnud!Foto: Laura Liinat
Tee ise
10. aprill 2021, 11:55

Ilmastikukindlalt rõdul: vanast kampsunist saab soe ja mõnus istumisalune!

Milline raiskamine, kui saad kasutada terrassi, verandat või rõdu mõnusaks olemiseks vaid kolmel suvekuul! Jagame ideid, kuidas avatud pinnal ka sügist nautida.

Reklaamidel on kohati õigus – pole midagi ebameeldivamat märjast pepust. Eriti, kui oled otsustanud minna rõdule sügist hubasust otsima, ent korraga avastad, et istumisalune on vihmast ikka veel märg. Sellisel juhul pole abi mitte Pampersist, vaid hoopis endale meisterdatud istumispadjast. Õige padi on selline, mille tooli poole jääv osa saadab selge keelduva signaali niiskusele, ülemine pool aga tuletab meelde üht vana mõnusat kampsunit, mis on sind soojas hoidnud!

Vaja läheb:

  • vana kampsunit
  • vakstut
  • mõõdulinti
  • vatiini
  • kääre
  • lukku
  • nööpnõelu
  • õmblusmasinat
Varu vajalikud vahendid. Foto: Laura Liinat

Õmble toolipatja nii:

1. Lõika tükid. Mõõda vatiinist sobiva suurusega tükk. Liida mõõtetulemusele
õmblusvaru ja lõika kampsunist ning vakstust osad välja.

Lõika tükid. Foto: Laura Liinat

2. Õmble lukuotsad. Lõika vakstust kaks sellise pikkusega tükki, et saaksid mõlemalt poolt katta luku selle otstest kuni väljalõigatud tükkide servadeni. Õmble tükid lukuotstesse.

Õmble lukuotsad. Foto: Laura Liinat

3. Kinnita lukk. Fikseeri lukk vakstu külge nööpnõeltega nii, et mõlema servad oleksid kohakuti ja paremad pooled vastamisi. Õmble lukk kinni. Korda sama luku teise serva ja kampsunist välja lõigatud tükiga.

Kinnita lukk. Foto: Laura Liinat

4. Õmble katteks. Keera vakstu ja kanga paremad pooled vastakuti ning õmble servadest kokku. Õmblemise ajal jäta kindlasti lukk avatud asendisse. Lõika maha üleliigsed servad, keera kate õigetpidi ja täida vatiiniga.

Õmble katteks. Foto: Laura Liinat

Hea teada!
Et kampsuni servad pärast lõikamist üles ei hargneks, äärista need enne katteks õmblemist.