Sisustus
2. oktoober 2020, 06:59

Kodukirja sisustusuudised oktoobris: minimalistlik Taani disain, makrameekunst ja sügistoonides keraamika

Aeg on saak salve koguda ja hingata endasse kõik selle sügise värvid, mis veel võimalik. Pole paremat ravi esimeste hallade vastu kui soe oranž või punane interjööris. Eriti koos tee, kõrvitsalaterna ja mõne väikse armsa kolliga.

Menukas makramee 
Makramee Stuudio on uus sõlmpitsistuudio, kus noor disainer Kaisa-Triin Kosenkranius disainib ja valmistab ainulaadseid makrameest seinakaunistusi, lühtreid, lillekiikesid ja teisi kodusisustustooteid eritellimusel. Ta kasutab ökosertifikaadiga loodussõbralikke materjale ning Eesti mahalangenud puitu. Kõik tooted on 100% käsitöö. makrameestuudio.com, FB ja Instagram: @Makramee.Stuudio

undefined Foto: @Makramee.Stuudio

Taika tekstiilidel
Klaus Haapaniemi 2007. aastal Iittalale loodud Taika keraamikasarja müütilised tegelased leiab nüüd ka kodutekstiilidelt. Näiteks kvaliteetsest puuvillast voodipesult või orgaanilisest puuvillast vannirätikutelt. Saadaval sinises, hallis ja purpurses toonis. 
iittala.com

undefined Foto: Iittala

Tänavused trendikuulid
Esimesel advendil esitleb kodumaine  Shishi Niguliste kiriku jõulupuud, mida ehib sel korral mustvalge minimalistlik talviste lindudega kuulide seeria. Leevike, tihane ja varblane on valminud disaineri ja moeillustraatori Britt Samosoni käe all. Kuule on neljas erinevas suuruses ning need harmoneeruvad eelmiste kollektsioonidega. 
shishi.ee

undefined Foto: Shishi

Taani disaini 
Skandinaavia sisustuskaupade edasimüüja Nordby Living avas virtuaalse poe, kust leiab disaini tuntud Taani brändidelt, nagu Bloomingville, Hübsch ja House Doctor (Society of Life­style. Pakutakse nii mööblit, valgusteid, tekstiile kui kodu­aksessuaare. Ka ümbertöötatud klaasist joogi- ja sööginõusid, puuvillaseid pleede ja diivanipatju ning taaskäideldud puidust mööbliesemeid ja dekoratsioone. 
nordbyliving.ee

undefined Foto: nordbyliving.ee

Eddi KERAAMIKA
Pärnu käsitöömeistri Eddi Leeti potitehasest tulnud potid ja kruusid, tirinad ja taldrikud on saanud sel hooajal peale toreda sügavates toonides glasuuri ning härmalõngu meenutava mustri. 
potitehas.ee, FB Eddikeraamika

undefined Foto: Haide Rannakivi