Värvi ennast rõõmsaks!Foto: Andrea Piacquadio / Pexels
Tee ise
2. oktoober 2020, 11:49

OKTOOBRIKUU MANDALA | Värvi ennast rõõmsaks!

Värvimine on lihtne viis mediteerimiseks. Samal ajal, kui käsi täidab joonevahesid toonidega, puhastub meel ja korrastub sisemaailm. Värvi seda pilti, et leida lohutust, tasakaalu või puhata väsitavast päevast. Kui settimist vajavaid mõtteid on rohkem, värvi pilti aeglasemalt või mitmes osas. Peagi tunned, et vaim on virgem, olemine kergem, mõtted selgemad ja tuju rõõmsam.

31. oktoobril tähistab suur osa maailmast (peamiselt Ameerika) halloween'i. Meile on see küll pigem võõras kommertslik püha, kuid põnev on teada selle algupäraselt Euroopa traditsiooni lugu. Nimelt polegi halloween üdini Ameerika püha. Tegelikult on püha juured hoopis Iiri- ja Šotimaal, kus Iiri rahvajutust pärit Ihnuskoi Jack oma pattude pärast paradiisi ukse taha jäi, kuid kurat ei võtnud meest ka põrgusse. Nii uitas Jacki vaim ringi, valgustades oma teed kaalikasse õõnestatud laternas hõõguvate sütega, mis kurat talle põrgust järele viskas. Legendist inspireerituna hakkasid iirlased ja šotlased pimedal ajal oma kodusid Jacki ja teiste ringi kondavate kurjade vaimude eest kaitsma. Vaimude eemale peletamiseks panid nad uste juurde või akendele hirmsate nägudega hõõguvaid juurviljalaternaid. Ameerikasse jõudis ja seal kinnistus püha Iiri sisserändajatega.

Värvides sisenda endale head!
Kujuta iga pliiatsitõmbega ette, kuidas lood enda ümber nähtamatut kaitsemulli. Tunneta, et selle sees on hea, ja kõik negatiivne jääb sinust kaugele.

Prindi mandala välja ja asu värvima:

Prindi mandala välja ja asu värvima! Foto: Adobe Stock