Tööinspektsiooni ennetusosakonna juht Kaire Saarep.Foto: Karjääristuudio
Raha
22. oktoober 2020, 05:00

VIDEO | Tööinspektsiooni jurist: enim pöördutakse meie poole saamata jäänud töötasu osas

„Tööinspektsiooni suur eesmärk on ikkagi see, et kui töötaja läheb tööle ja õhtul töölt tagasi tuleb, on ta endiselt terve – seda nii füüsilises kui vaimses mõttes,“ avab vestluse tööinspektsiooni ennetusosakonna juht Kaire Saarep ning kirjeldab lähemalt nii asutuse tööd kui selgitab, kes ja millistes küsimustes saavad nende poole pöörduda.  

Tööinspektsioonil on nii ennetuse kui ka nõustamise osa ja seda selleks, et enne töölepingu sõlmimist saaksid inimesed asutuse poole pöörduda ja abi küsida. „Samuti on meie organisatsioonil järelevalve pool, mis käib erinevates ettevõtetes, et kontrollida, kas kõik on hästi,“ selgitab Saarep.

Suures plaanis saab tööinspektsiooni poole pöörduda nii töötaja kui tööandja. „Meie poole pöördumise võimalusi on erinevaid, näiteks on võimalik helistada meie nõustamisliinile, kus saab anonüümselt küsimusi esitada, või töökeskkonna küsimustes juristidele kirjutada,“ nõustab Saarep ja lisab, et tööandjatele on olemas ka lisateenus, kus töökeskkonna konsultant võib tulla ettevõttesse ja koos tehakse ülevaade, mida saaks parandada.

„Kõige enam levinud tööinspektsiooni poole pöördumise teema on saamata jäänud töötasu,“ märgib Saarep ning toob näiteks juhtumid, kus tööleping on allkirjastatud, kuid töötaja väidab, et suuliselt lepiti kokku suuremas palgas kui lepingul märgitud ning kuna lepingus seda kirjas ei olnud, siis ei makstud oodatud summat.

Tööinspektsiooni poole võivad pöörduda kõik töötajad ja tööandjad ning nende teenused on tasuta. 

Vaata lähemalt videost:

Ole kursis, mis töömaailmas toimub – www.karjaarileht.ee!