Foto: Pexels
Uudised
28. oktoober 2020, 14:47

Võta sügisõhtute kaaslaseks raamat! Tallinna Keskraamatukogus algas koduteemaline lugemisprogramm

Algas Tallinna Keskraamatukogu populaarse lugemisprogrammi „Raamatuga kevadesse“ üheksas hooaeg. Järgmise aasta 30. aprillini kestev lugemisprogramm kannab pealkirja „Siin- ja sealpool ukseläve“ ning kutsub mõtisklema kodu mõiste üle.

„Lugemisprogrammi teemaks sai valitud kodu, sest praegu on kodus viibimine ja seal tegutsemine päevakohane. Oleme olukorras, kus reisida saab vähe ja märkimisväärsete piirangutega. Paljudele inimestele pakub kodu ja kodumaa erilist turvatunnet. Tõenäoliselt on kuni kevadeni tavapärasest vähem sotsiaalseid kogunemisi ja reisimist soojale maale – see on igati sobiv aeg raamatute lugemiseks,“ sõnab Mari Sieberk, Tallinna Keskraamatukogu kommunikatsioonispetsialist.

50 teost Eestist ja mujalt

Lugemisprogrammi valikust leiab ilu- ja teadmiskirjandust, mille läbivaks teemaks on kodu, koduigatsus ja turvatunne ning seda temaatikat avavad nii tuntud Eesti autorid kui ka väliskirjanikud. Eesti autorite loomingu hulgast leiab näiteks raamatuid Eesti argielust ja talumajadest, aga ka mitmeid teoseid, mis kirjeldavad ühe perekonna või naabruskonna elu. Katrin Pautsi teos „Marduse tänav“ kõnelebki muuseas naabrite vahelistest keerulistest suhetest. Indrek Hargla „Süvahavva“ on aga pigem ühe talu lugu. Lugemisprogrammist leiab ka hulgaliselt välisautorite teoseid. Näiteks Celeste Ng'i „Sädemest tõuseb leek", mis mõtiskleb selle üle, kuidas kogukond mõjutab perekonna toimimist ja vastupidi. Mohsin Hamidi teos „Lääne tee“ kujutab aga maagilise realismi võtmes kodust põgenemist ning uue elu nimel kõigega riskimist. Lugemisprogrammi raamatute valikuga saate tutvuda siin.

Teosed valiti programmi raamatukoguhoidjate ja vabatahtlike koostöös.

„Raamatuga kevadesse“ programmi raamatud ootavad lugejaid kõigis Tallinna Keskraamatukogu teenindusosakondades, haruraamatukogudes ja raamatukogubussis Katarina Jee. Iga loetud raamatu kohta tuleb täita tagasisideleht, mis osaleb igakuises loosimises. Auhinnad on välja pannud Ühinenud Ajakirjad, Hea Lugu, Apollo, Keian Publishing, Vabamu ning Vabaõhumuuseum. Osalejaid, kes on kevadeks läbi lugenud 15 raamatut, ootab eriauhind.