Traditsiooniline uuristatud halloween'i-kõrvits. Foto: Karolina Grabowska / Pexels
Raha
30. oktoober 2020, 10:50

VAATA HINDA! Millisest kaupluseketist saab soodsaima kõrvitsa?

Ükskõik kas oled tulihingeline halloween'i-vastane või võtad kõrvitsapeost osa suurima heameelega, tuleb see tähtpäev nii või teisiti ning selleks on valmistunud ka kauplejad. Vaatasime üle erinevate kauplusekettide e-poodide hinnad, et saaksid otsutada, kuhu minna kõrvitsate järele. 

Tulemustest näeme, et soodsaima kõrvitsa saab tänase seisuga Maximast, kus kilo kõrvitsat maksab 0.33 eurot. Tegemist on soodushinnaga, kõrvitsa tavahind on aga 0.99 €/kg. Soodushind on kõrvitsal ka Selveris, makstes 0.35 €/kg (tavahind 0.49 €/kg). Tavahinnaga saab kõrvitsa odavaimalt Coopist (0.45 €/kg) ning kalleim on kõrvitsa kilohind Prismas (0.99 €/kg). 

Rimis jääb kõrvitsa kilohind pigem kalliks, küll aga müüakse seal mitmeid teisigi kõrvitsasorte. Näiteks on võimalik soetada rohelise koorega Jaapani kõrvitsat (1.59 €/kg), sibulakujulist Hokkaido kõrvitsat (1.59 €/kg), pikliku kuju ning kollaka koorega muskaatkõrvitsat (1.59 €/kg), pikliku kujuga rohelisetriibulist spagetikõrvitsat (1.19 €/kg) ning hallikasvalge koorega turbankõrvitsat (e-poes ei ole hetkel saadaval). 

Kõrvitsaid on väga palju erinevaid. Foto: Karolina Grabowska / Pexels

Pikliku kuju ning kollaka koorega pudelkõrvitsat saab osta nii Prismast (1.39 €/kg), Maximast (soodushind 1.19 €/kg, tavahind 1.99 €/kg) kui Coopist (1.19 €/kg). 

Pudelkõrvits. Foto: Polina Tankilevitch / Pexels

Muskaatkõrvitsat saab lisaks osta Coopist hinnaga 0.69 €/kg ning Hokkaido kõrvitsat pakub ka Prisma, kuid oluliselt kallima hinnaga (3.29 €/kg) kui Rimis.

Vahvaid erineva kuju, suuruse ning värviga dekoratiivkõrvitsaid saab tellida näiteks Vitamiinikulleriga, kus kilo maksab 1.95 eurot. Samuti tasub kiigata aiandus- ja kodupoodidesse ning lilleäridesse. Kindlaim variant on aga kevadel seemned maha panna – erineva kuju, värvi ja suurusega kõrvitsasortide seemneid leiab kõikjalt hästi varustatud kauplustest. 

Erineva kuju, värvi ja suurusega kõrvitsasortide seemneid leiab hästi varustatud kauplustest.  Foto: Francesca Grima / Unsplash

Kas teadsid?

Statistikaameti andmetel imporditi kõrvitsaid ja kõrvitsalisi 2019. aastal 399 tonni, keskmise hinnaga 0,9 eurot/kg, ning eksporditi 18 tonni, keskmise hinnaga 1,79 eurot/kg.