Loomapidajale tuleneb omavalitsuse kehtestatud kasside ja koerte pidamise eeskirjast kohustus tagada, et looma peetakse hoones ja piiratud territooriumil selle territooriumi omaniku loal või muu õigustatud isiku nõusolekul. (foto illustratiivne)

Foto: Milica Spasojevic / Unsplash
Lemmikloom
3. aprill 2022, 19:09

KAS LEMMIKLOOMA TOHIB OMAPÄI ÕUE LASTA? Süda pitsitab valust, kui naabri kass kräunub ööpäev läbi hoovis ja tahab tuppa (2)

Õhtulehe toimetusse on jõudnud südamlik kiri, milles kodanik väljendab oma muret naabri kassi pärast, kes ometi ei ole kodutu, aga keda tuppa siiski ei lasta. Nii veedabki kiisu juba teist aastat talve õues, istudes naabermaja aknalaual toasooja oodates. Uurisime Eesti Loomakaitse Liidust, mida sellises olukorras teha, kui süda looma pärast valutab. 

„Elame Tallinna külje all ühes uuemat sorti külas, kus mu naabril on umbes 7-8aastane kass. Kui aastaid tagasi siia elama kolisime, kiindus kass kohe meie peresse ära ning on seda tänaseni. Ta pikutab väga sageli meie terrassil, aknalaudadel, ukse ees ning kevadel-suvel, kui uksed-aknad avatud, kipub ka tuppa,“ kirjutab lugeja (isik ja asukoht toimetusele teada), et kass on ka nende perele väga armsaks saanud, kuna tegemist on ilusa ja sõbraliku loomaga.

Edasi lugemiseks: