Foto: Andres Jalak
Jõulud
10. detsember 2020, 10:27

Disainiuudised: sel aastal on jõuluvärviks must

Must pole küll traditsiooniline jõuluvärv, kuid temas on soojust ja salapära, pidulikkust ja elegantsi, pisut ka meile ja meie talvisele loodusele omast kaamost, mida Eesti disainerid on osanud suurepäraselt esile tuua. Miks mitte musta ka kingipakki panna?
undefined Foto: Katrin Press

Raagus puud 
Raagus puud iseloomustavad Eesti maastikku. Pilvise ja halli taeva taustal joonistavad raagus puude oksad imelisi graafilisi mustreid ja kujundeid. Need ongi Hyti disaineri Anne-Liis Lehti vaagna BRANCH inspiratsiooniallikas. Vaagen on kokku sulatatud mustast ja valgest klaasist, oksa kujutis tuuakse nähtavale liivsöövituse meetodit kasutades.

hytidesign.com

undefined Foto: lespetites.ee

Põhjamaine mets
Eesti brändi Unumi 100% linased kivipestud köögirätikud on pehmed ja hästi vett imavad. Skandinaavia stiilis mustrid sobivad nii moodsasse linnakoju kui ka hubasesse maakoju. Rätikud on saadaval Les Petites’i disainipoes Telliskivis ja ka e-poes.

lespetites.ee

undefined Foto: Shishi.ee

Varblane, leevike, tihane
Kodumaise Shishi igaaastane jõulukuulide sari on sel korral valminud moeillustraator Britt Samosoni käe all. Põhjamaiselt minimalistlik ja habras mustvalge seeria Eestis levinud talvelindudega. 
shishi.ee

undefined Foto: duun-store.com

Kuidas lõhnab jõulukuu?
Brändi Düün nimi on tulnud Narva-Jõesuu liivadüünidest. Küünlaid on igasse aastaaega ja kuusse: Vihmakuu, Külmakuu, Sügiskuu jne. Jõulukuu lõhnab vürtsikalt nagu bergamott ja magusalt nagu mandariin. Tipunootideks: bergamott, sidrunileht, eukalüpt; kesknootideks vürtsid, lavendel, kurereha; alusnootideks seeder, puit, ambra, muskus.

duun-store.com

undefined Foto: Andres Jalak

Koroonakass
Brändi Hilp T-särgid ja pusad on reeglina värvilised, kuid võib leida ka mustvalge kassi, kes embab tualettpaberirulli ja kannab koroonamaski.Kass on pluusile kantud aplikatsioonitehnikas ja tootel on öko-tex sertifikaat. hilpdesign.com

undefined Foto: koosdisain.ee

Sauna! Linasega!
Koosdisaini 100% linane unisex hommikumantel on taskutega, puuvillase vöö ja riputusaasaga. Kangas on musta värvi ja kootud kalasabamustriliselt, eelnevalt pestud ja pehmendatud. Vali ka samalaadne saunalina! 

koosdisain.ee

undefined Foto: EGG Laura Saks

Võidukad munakoored 
Disainiauhinna Bruno võitja Laura Saks tegi võidukad munakoortest kõrvarõngad EGG Haapsalu kolledžis käsitöötehnoloogiat ja disaini õppides. Kokana töötades nägi ta, kui palju visatakse ära munakoori, ja otsustas neid koos biovaiguga ehetes kasutada, värvides neid mustikate, peedi, kurkumi ja klorellaga.

FB EGG laura saks