Foto: Gaillard Louis
Jõulud
7. detsember 2020, 08:00

Teksakangas on trendikas ka jõuluajal

Ehi oma kodu ja peolaud seekord teisiti! Unusta klassikalised jõuluvärvid punane, roheline ja valge ning anna hoopis võimalus tagasihoidlikule, kuid oi, kui stiilsele teksakangale.

Laua uhke lina
Laudlinad võivad olla erineva suurusega. Et katta suure laua pinda, pead kiikama kangapoodi, kust saab vajaliku koguse materjali osta meetri kaupa. Väiksemad linikud ja alused taldrikutele saad õmmelda oma aja ära elanud teksarõivastest – pükstest, pluusidest, kleitidest.
Eriliseks saad oma lauakatted teha šabloontehnikat kasutades. Selleks vajad soovitud mustriga šabloone ja kangavärvi. Ei olegi tarvis teha muud, kui šablooni järgi muster kangale kanda, lasta sel kuivada ja üle triikida.

Šabloonid veebipoes Arte.ee 3.99 tk
Kuumaga fikseeritav kangavärv veebipoes Arte.ee 3.10
Pihustatav värv kangale veebipoes Arte.ee 5.90


Kasuta ära kogu kangas!

undefined Foto: Gaillard Louis


Õmmeldes jääb kindlasti üle väikeseid kangajääke. Need saab kenasti ära kasutada salvrätikutena. Palista ääred ja kaunista meelepäraselt.

Pael veebipoes Shop.kl24.ee 2.40 meeter
Kunstmarjad veebipoes Koduekstra.ee 3.99


Kingitused teksavormi

Foto: Gaillard Louis


Milline tore nipp taaskasutuseks, kas pole? Kui kingitusi teksariidesse pakid, ära ole kaunistamisega kitsi, sest neutraalne kangas on väärt lõuend absoluutselt igale fantaasiale. Ja veel üks hea nipp! Kingisaaja saab armsale pakile lisaks tugeva ja vastupidava kanga, mida võib oma soovide järgi taas ringlusesse lasta. Sellest võib midagi meisterdada, kinkida pakendina edasi, kasutada õmblustööks … Äkki lisadki kingitusele väikese kaardikese ideedega, millist uut elu oma teksatükile soovid?

Pakkepael veebipoes Ikea.com 3.99
Eukalüptioks veebipoes Home4you.ee 4.90


Vahvad pallikesed tuba ehtima

Foto: Gaillard Louis


Teksa sobib ka kuusele või jõulupärjale ehete meisterdamiseks. Sellised armsad teksapallikesed sünnivad vähese aja ja vaevaga!

Lõika kangast meeldiva suurusega kettad. Sellised keskmised pallikesed saad 14−15 cm läbimõõduga ringidest, ühe ehte tegemiseks vajad 6 ketast.
Murra kettad neljaks ja õmble tekkinud sektorid keskelt sabapidi üksteisega kokku.