Lisaks robotniidukile endale peaks sisetingimustes, kuivas ja plusskraadide juures hoiustama ka masina laadimisjaama ja adapterit. Foto: Husqvarna
Tehnika
5. detsember 2020, 05:15

Lugeja küsib: kas robotmuruniiduk tuleb talveks tuppa viia? (1)

Saabunud miinuskraadid võivad kahjustada robotmuruniiduki akusid, mistõttu on praegu viimane aeg oma robotniiduk puhastada ning see talveks sooja ja kuiva kohta hoiule viia.

„Miinuskraadid ei tee robotniiduki akule head, mistõttu tasub veel enne talve niiduk korralikult puhastada ning sisetingimustesse hoiule viia,“ selgitab Husqvarna hoolduse spetsialist Aivo Smitt. Selleks tuleks robotniiduk esmalt pealülitist välja lülitada ja masin niitmisjääkidest puhastada. „Kindlasti tasub niiduki aku enne hoiuleviimist täis laadida, sest pikalt tühja või pooltühjana seistes võib see kahjustuda,“ soovitab Smitt.

Lisaks robotniidukile peaks sisetingimustes, kuivas ja plusskraadide juures hoiustama ka masina laadimisjaama ja adapterit. „Arvestades meie kliimaolusid, võib talveks välja jätta ainult niiduki piirde- ja juhtkaabli. Nende otsi peaks aga kaitsma niiskuse eest, näiteks asetades kaabliotsad määrdeainega kaetud kilekotti või kaabliühenduste kaitsekarpi,“ juhendab spetsialist.

Kui robotniiduki omanik ei soovi või ei oska oma masinale ise enne talve vajalikku hooldust teha või ei ole tal sobivat kohta robotniiduki hoiustamiseks, on võimalik anda masin talveks hoiule professionaalse hooldaja kätte. „See on kahtlemata lihtsam lahendus, sest professionaalsed hooldusfirmad korjavad niiduki sügisel peale, hoiustavad korralikus n-ö „talvehotellis“ ning toovad kevadel tagasi täielikult hooldatuna.“