Väike ahi tahab tõesti sagedast puhastamist, aga kas tüütu toimingu saab ka lihtsamaks muuta? Foto: Lisa Fotios / Pexels
Nipid
27. aprill 2021, 06:22

PROOVIME JÄRELE: kas sidruniõli eemaldab mikrolaineahjust tõrksa rasva?

Mikrolaineahjus on toimunud järjekordne tomatikastmeplahvatus? Väike ahi tahab tõesti sagedast puhastamist, aga kas tüütu toimingu saab ka lihtsamaks muuta? Palun väga, internetist leiab nõuande! Peaosa on selles täita sidruni aroomiõlil.

Leota nõudepesusvamm seebivees läbi, tilguta peale pisut sidruni aroomiõli ja pane kolmeks minutiks täisvõimsusel mikrolaineahju. Märjast käsnast eraldunud veeaur pehmendab seintele kinni jäänud toidujäägid. Et aur saaks veel paremini oma tööd teha, tuleb ahjuuks veel paar minutit kinni hoida. Lõpuks tõmba seinad kuuma svammiga üle.

Trikk toimib sama hästi, nagu oleks ahju tavalisel kombel nõudepesuvahendiga puhtaks küürinud, ent siis oleks pidanud kuivanud pritsmetega rohkem vaeva nägema.

Lubatud on veel, et sidruni eeterlik õli kaotab ahju jäänud toidulõhna. Seda paraku ei juhtu. Kööki heljuma jäänud sidrunilõhnas on ühtlasi tunda toidurasvade nooti.

Ent selle vastu ei saa, et mikrolaineahi on puhas!