Foto: Marek Metslaid
Jõulud
10. detsember 2020, 06:18

3 jõulutrendi, mis toovad koju peomeeleolu

Sel aastal tulevad jõulud teisiti. Suured pidustused jäävad ootele ning veedame rohkem aega kodus koos oma kõige kallimatega. Mis aga ei tähenda, et me ei tohiks pidustusi koju tuua!

Jõulude varalaegas

Paljudel meist on kodus karp, kus peidus kõige väärtuslikumad jõuluaarded – laste meisterdatud kaunistused, vanavanemate vintaažihõngulised õrnad pärandid, reisidelt kaasa toodud nostalgilised ehted ning aastate jooksul kogunenud lemmikud. Hetk, mil see laegas jõululaulude saatel kapi otsast alla tuuakse, loobki selle õige pühademeeleolu.

Pane nende aarete hulka mõni uus lemmiku ka lõppevast aastast. Julgetes toonides ehetele tasakaaluks näiteks meie oma disaineri Britt Samosoni loodud jõulukuulid – miks mitte! Kuulidel kujutatud meile tuttavad linnud lisavad tuppa mõnusat looduslähedust.

undefined Foto: Marek Metslaid

Kodu on püha

Kui soovid luua kodus hubast ja ühtlast meeleolu, on heaks valikuks vaoshoitud toonid: tummised, liivakarva, oranžikaspruunid, mida täiendavad langenud sügislehtede sügavad varjundid. Kullavarjundiga lehetoonid loovad mõnusalt hubase, ent siiski piduliku õhustiku, kus koos lähedastega jõuluajal koos aega veeta ning lumesadu oodata.

undefined Foto: Marek Metslaid

Luksuslik nostalgia

Luksust otsides tasub pilgud pöörata kuninglike punaste ja roheliste poole. Külluslikel jõuluehetel segunevad ja sulanduvad eri ajastute stiilid tänapäevastega. Muu hulgas lisavad luksust Fabergé muna stiilis jõuluehted. Need munad on nime saanud 1840ndatest alates Peterburis tegutsenud juveliir Gustav Fabergé järgi, kelle töid panid tähele ka Vene tsaarid, kes kinkisid neid luksuslikke iluasju oma naistele ja emadele. Nagu tol kaugel ajal, on ka nüüd mitmedki rikkalikult kaunistatud Faberge’likud ehted lahtikäivad, andes võimaluse sinna sisse peita mõni üllatus.