Foto: Unsplash
Uudised
11. detsember 2020, 07:34

Mugav võimalus, kuidas lapsed saavad tehtud koolitükid ja vanemad oma töö

Kuna koroonaviiruse levik sunnib paljusid lapsi ja noori taas koduseinte vahele, pakub Tallinna Keskraamatukogu õpi- ja huvitegevusi ning ajaveetmise võimalusi veebis. Nii saavad lapsed ja noored raamatukogus õppida ja aega veeta ka kodust lahkumata.

Kodus veebikoosoleku pidamine võib olla üsna keeruline, kui vahepeal soovib tähelepanu tragi väikelaps. Lisaks mitmetele põnevatele ja harivatele tegevustele on taas alanud Keskraamatukogu lugemisprogramm „Loeme ette!“. Raamatukoguhoidjad ootavad telefoni, Skype’i või Facebook’i (video)kõnesid, et lastele raamatuid ette lugeda või kuulata, kuidas laps neile ette loeb. Pühade eel vastab kõnedele ka päkapikk, kes aitab lapsel jõulusalme õppida. Samuti saavad lapsed raamatukoguhoidjatega videokõne kaudu mängida lugemismänge, mis aitavad lugemisoskust arendada. Vaba aja sisustamiseks tasub avada ka Tallinna Keskraamatukogu YouTube kanal, kust lapsed leiavad vahva meisterdamissaate „Meisterda minuga" ja saavad kuulata muinasjutte, luuletusi jt põnevaid lugusid.

Abi koolitööde tegemisel

Kooliealistele lastele ja noortele on raamatukoguhoidjad abiks koolitööde tegemisel. Kõik õpilased on oodatud liituma koolitööklubiga Discord platvormil. Lisaks pakub raamatukogu võimalust praktiseerida eesti, inglise, korea, rootsi, saksa ja vene keelt Skype vestlusringides, saada abi uurimus- ja loovtööde koostamisel ning muusika õppimisel.

Põnevad kohtumised

Igal esmaspäeval kell 16.30 jagavad raamatukoguhoidjad häid raamatusoovitusi Tallinna Keskraamatukogu Noorteka Facebooki ja Instagrami otse-eetris. Tihti osaleb kohtumistel ka kirjanik või mõni teine põnev üllatuskülaline. 

Raamatukogu viib veebis kokku lapsed ja noored omavahel ning loob võimalusi koos erinevate huvialadega tegeleda. Selleks ootavad liitujaid Discordi tegevus- ja jutuõhtud. Samuti pakuvad noorte taskuhäälingu episoodid  tundideks põnevaid kirjanduseteemalisi vestlusi. 

undefined Foto: erakogu