Foto: cassidy muir / Pexels
Remont ja Ehitus
29. aprill 2021, 05:54

Kasulikud nõksud, kuidas värvida seinale ilusa sirge äärega joon

Võid kogu hingest pingutada, et värvides jääks värviäär ühtlane, kuid ikka kipub see jääma karvane. Siseviimistluse ekspert Triin Türk annab nõu, kuidas värvitöö jääks alati korrektne.

Kinnita maalriteip õigesti seinale. Peamine põhjus, miks värviäär karvane jääb on see, et värv pääseb teibi ääre alla. Selle vältimiseks suru just värvitava külje poolt teip tugevalt seinale.

Värvi maalriteibi poolt seina poole. See nipp aitab vältida värvi sattumist teibi alla.

Eemalda maalriteip kohe peale värvimist. Muidu kuivab see koos värvikihiga seinale ja seda eemaldades tõmbad ka värvi maha. Teipi ära tõmmates tee seda suunaga värvitud pinnast eemale. Nii lõikad värviääre puhtalt ära. Kui tõmbad värvitud pinna poole, siis läheb värviäär karvaseks, sest koos teibiga tuleb ka värv kaasa.

Vali õige maalriteip. Triin Türk soovitab alati kasutada pigem kallimat ja kvaliteetsemat teipi. Odavamad teibid kipuvad märja värvi all kobrutama hakkama, mis tõttu võib see koos värvirulliga seinast lahti tulla. Värvitöödeks sobib hästi näiteks Tesa roosat värvi maalriteip, mis on keskmise liimitugevusega.

Kas koledat värviäärt saab parandada?

Triin soovitab töö parandamiseks maalriteip millimeeter edasi tõsta ja äär üle värvida. Vaba käega ta äärt väikese pintsliga üle värvima hakata ei soovita, sest nii võib töö veelgi rohkem ära rikkuda.