Märt AvandiFoto: TV3
Jõulud
21. detsember 2020, 22:35

Märt Avandi eredaim jõulumälestus: meil läks kodus kuusk põlema

Jõulude lahutamatu osa on jõulufilmide vaatamine ja sellega jõulumeeleolu loomine. Tänaseks on paljudel kindlasti juba „Üksinda kodus“ ja muud klassikalised jõulufilmid vaadatud, mispärast on õige hetk pöörata pilk ühe uue Eesti jõulufilmi poole, mis kannab nime „Ulf ehk kas ma olen olemas?“. Peaosa mängib selles filmis eestlaste lemmik Märt Avandi.

Tegemist ei ole tavalise jõulufilmiga, sest see käsitleb just tänavusele aastale omast stressirohket aega, selgus TV3 saates „Duubel“.

„Peategelasel hästi ei lähe, aga film on südamlik ja helge. Tegemist on telelavastuse ja filmi vahepealse teosega,“ kirjeldas Avandi uut filmi.

Avandi mängib filmis üht pisut nukrat, aga väga heasüdamlikku jõulumeest, kel tuleb tänavuse aasta raskustega silmitsi seista. Kuidas saatekülaline  suhestus selle rolliga? 

„Film räägib 14 aastat jõuluvanaks olnud mehest, kes on südamlik, naiivne, korralik ja hea. Suhestusin Ulfiga hästi, ta meenutas mulle minu ema – üdini hea, tal oli naiivne usk ellu. Selliseid inimesi võiks palju rohkem olla,“ seletas Avandi.

Avandi rääkis ka, et tal on üks suur unistus - vaadata maakera ülevalt kosmosest. Jõulud tulevad tema perel aga kodused.

„Oleme Pärnu kodus, sinna tuleb ka jõuluvana. Jõuludest rääkides, siis eredaim lapsepõlvemälestus on see, kui meil läks kodus kuusk põlema. Õnneks isa kustutas selle ruttu ära. Kuna naisega oleme kehvad kokad, siis ostame verivorsti ja õde toob äkki midagi huvitavamat,“ rääkis Avandi.