Inimesed
2. jaanuar 2021, 10:03

Lugejakirjad | Kodukirja lugeja: lihtsuses peitub ilu

Oleme tänulikud oma ajakirja lugejatele, kelle kirju me alati toimetuses huviga ootame. Kindlasti kirjutage meile, mis meeldis kõige enam jaanuari ajakirjas.

Minu lemmikuks osutus rubriik „Oma lugu”. Oli väga soe erinevate perede traditsioonide ja jõuluõhtute kohta lugeda. Kuna minu pere vanem generatsioon lahkus meie seast paar aastat tagasi, siis oleme jäänud jõulude ajal veidi segaduses laokile. Pole osanud veel kõike seda, mis meil oli, ise taasluua ning oleme olnud eraldi oma kodudes. Siit sain inspiratsiooni kõik hoopis endale külla kutsuda (kui kõik on terved) ja ehk sel viisil mõnedele uutele ühistele traditsioonidele alus panna. 
Lemmikuks pildiseeriaks oli Björkide kodu. Selline lihtne ja minimalistlik jõulukodu on täpselt see, mida tahaks isegi luua, ning lihtsa jõulupärja soovin sel aastal ka ise valmis teha.
Tervitades
Kaisa

Mulle väga meeldis kuldne kodu, kus kasvavad mandariinid. Veel rohkem meeldisid head jõulukaunistuste ideed. Tundub, et lihtsuses peitub ilu. Kui panna kuivanud lehiseoksad vaasi, ongi ilus. Või kuuseoks kinda sees uksekaunistuseks, jälle tore mõte.
Anu

Kauaaegse tellijana on jõulukuu Kodukiri mulle alati oodatud, toob pühadetunde varakult tuppa. Ja tõsi on, et sel aastal tuli ka mulle jõuluootus juba oktoobri lõpul peale, nagu ka juhtkirjas mainiti. Jätan järgmiseks aastaks meelde üllatustepuu ja teen karpidesse-ümbrikesse igaks päevaks kingikesed. Selleks peab väikseid toredaid leide varakult koguma, sel aastal olen pigem peokulleri kasutaja.   
Kodud olid väga eriilmelised, aga kõik õdusad ja uskusin end läbi ajakirja tundvat, kuidas omanikel seal pühade ajal olla on. Jaago talu pühendus väga põhjalikult pühadeaja tähistamisse. Ka meil olid männioksad sel aastal läbivalt kogu korterid vaasides, andsid tükk aega värsket lõhna. Kadriorus asuv kodu kandis tõepoolest ka pere mujal elamise kogemuste õhustikku, kahjuks on selliseid klassikalises võtmes kodusid viimasel ajal üsna harva näha. Ja milline läikiv kapipind köögis – efektne, julge valik. Talveaed on muidugi eriline selle korteri võlu. 
Huvitav oli lugeda jõulupärimustest. Seadsin ka endale sihiks toomapäeva – et siis oleks kõik valmis. Kodukontori kõrvalt saab see tõenäoliselt teoks. Jõulueelseid käike on ju seekord vähem ja paljud asjad tellisin aegsasti netist. 
Jõulutulede kohta oli Ülle Grišakovi jutt väga õige, et parem mittevilkuvad ning ühte värvi ja stiili ning läbimõeldult. 
Ülle 

Täname toredate kirjade eest! Auhinnaks olnud raamatud saavad Kaisa („Käsitöökingitused“) ja Ülle („52 loodusest inspireeritud käsitööprojekti“).

Kirjutage meile, kuidas meeldis jaanuari Kodukiri. Ootame teilt ka fotosid, kuidas mõni Kodukirjast nopitud idee või retsept välja tuli!

undefined Foto: www.aquaphor.ee.

Auhinnaks on uue põlvkonna filterkann Aquaphor J. Shmidt 500, mille puhastusvõime asendab vajadusel ka valamualuseid veepuhastussüsteeme, tagades vee puhtuse näitaja kuni 0,1 mikronini. Uuri lisa www.aquaphor.ee.

Kirju ootame 14. jaanuariks aadressil: Kodukiri, Narva mnt 13, Tallinn 10151 või [email protected]