Lumememmede ehitamine Väätsal.Foto: Martin Ahven
Tee ise
22. jaanuar 2021, 13:18

UHKE PARAAD | Väätsal saavad homme kokku lumememmemeistrid ja fantaasiarikkad lahendused

Viiendat aastat toimuv lumememmede paraad leiab aset laupäeval, 23. jaanuaril kell 12.00 Türi vallas Väätsa-Reopalu kergliiklustee ääres. Aga mitte ainult! Nädalavahetuseks saabuv sula loob tingimused igasse koduaeda või linnaparki – miks mitte teha sellest üks meeleolukas päev kus tahes Eesti otsas. 

„Kui varasemalt oleme proovinud ületada lumememmede maailmarekordit, siis seekord kutsume pigem üles tegema omapäraseid lumememmesid. Igal aastal on aina rohkem tehtud väga fantaasiarikkaid lahendusi ja need pakuvad mõnusat vaatamisrõõmu,“ kirjeldab lumememmemeister Maarja Ahveldt.

Oodatud on kõiksugu lumememmed, kindlasti ka traditsioonilised. Samas võib proovida lumememmesid asetada inimestele tavapärastesse situatsioonidesse – tiritamm, teineteise kukil, mingites argistes tegevustes. Ehitusel võib kasutada keskkonnasõbralikke aerosoolvärve ning riideesemeid.

Lumememmede ehitamine Väätsal. Foto: Martin Ahven

Kuigi lumememmede ehitamine toimub 4,5 km kergliiklustee ääres, kus ruumi ja vabadust jätkub kõigile, kutsuvad korraldajad siiski olema hoolikad ja hoidma vajalikku vahemaad, et tagada viiruse tõttu enda ja teiste osalejate turvalisus.

„Tuletame meelde, et meil on vaid kaks reeglit. Ärge ehitage kergliiklusteele, sest seal tahab liikuda ka lumesahk, ning kui enda meistriteos on valmis, siis minge vaadake ka teiste omi,“ juhendab Ahveldt. Seekord tasub ka oma tee ja pirukas kaasa võtta, sest koroonaviiruse tingimustes korraldajad neid sel aastal ei jaga.

Lumememmede ehitamine Väätsal. Foto: Martin Ahven

2019. aastal ehitati Väätsal 1536 lumememme, mis on senine Eesti rekord. 2017. aastal said lumememmed Eesti kõrgeima reklaamiauhinna Kuldmuna ja žürii eriauhinna.