Foto: iittala
Uudised
30. jaanuar 2021, 08:11

Oma stiil: nõnda on mõnus talveunne suikuda

Veebruaris on tavapäraselt talve kõige külmemad ilmad. Nii tahakski end mõnusalt tunda kaunite voodilinade vahel käes ilus tass kumma jooki. Vaata, millega veel, oma eluolu mõnusaks teha!

vallila.fi

Põhjamaine loodus voodipesul
Vallila kangastel on alati rõhutatud põhjamaist loodusmeeleolu. Eestis levinud valge ja halliga interjööridesse lisab mustrit tagasihoidlikus tonaalsuses voodipesu. Näitab meil üsna tüüpilise loodusvaate ilu. Sama muster ka kardinal.

ERM

Tanud internetis 
Eesti digikuvandile omaselt on ERMi kogude tanud nüüd MuIS keskkonnas vaadeldavad ja info nende kohta kättesaadav. ERMis on digiteeritud 1470 rahvarõivaste juurde kuuluvat tanu. MuISi vahendatud piltide rohkus ja kvaliteet iga tanu kohta on sellised, mis võimaldavad rahvarõivahuvilistel lugeda piisavalt infot, eset füüsiliselt nägemata ja kodust lahkumata. 
Foto 1881. aastast pärinevast tanust.

iittala.com

Muumid lumes
Arabia hooajatoodete seas on muuminõud pildiga vilust ja tuisusest ilmast. Sellisest tassist teed juues hakkab kohe mitu korda kuumem. Kuidas selle talvel ülesärkamisega õieti oligi ...

Ruslan Bardash / Unsplash.com

Kuula armastuskirju
Olgu sõbrapäev siis meie komme või mitte, aga kuula ikka Vikerraadio arhiivist saatesarja „Need vanad armastuskirjad“.  Avastad omaaegsed kultuuri- või ühiskonnategelased hoopis hellemas, poeetilises valguses. Tammsaare, Underi, Suitsu, Vilde.…Üllatusi pakub Emilie Varese ja Johannes Vares-Barbaruse ning Karin Kase ja Kaarel Irdi kirjavahetus, millest vähem teada. Käsitsi kirjutatud kirjade keel innustab ka talvel toimetades.

unsplash.com

Healõhnaline kodukaunistaja 
Praegu on moes lauale panna pika eaga talvine seade, kus sees eukalüptioksad. Või üks-kaks oksakest ühes või mitmes eraldi vaasis. Kimbust möödudes tunneb kergelt tuttavlikku eukalüpti-saunaõli aroomi, mis talvepäevas soojendab. Ka traadile punutud jõulu­pärjad on viimase aja trend. Aasta edenedes saab kuuseoksad asendada eukalüptiokstega. Taaskasutajad teevad taimedele aluse ka traadist riidepuust.