Wienerberger JokiDuo.Foto: Tomi Glad / Asuntomessut.fi
Sisustus
4. mai 2021, 05:35

Must värv interjööris muutub aina trendikamaks

Must värv pole enam ainult julgete eelistus, vaid muutub sisekujunduses üha trendikamaks. Õigete värvikombinatsioonide ja sisustuselementidega saab vägagi hubase lõpptulemuse.

Musta võib kahtlemata pidada­ kõige sügavamaks ja sensuaalsemaks värvuseks, mis oma salapäraga silma köidab, seda nii riiete kui ka interjööri puhul. Must riietus on klassika, mis ei muutu ega lähe kunagi moest, kuid sisekujunduses must alles kogub kuulsust ja valmistub revolutsiooni tegema.

Inimesed katsetavad mustaga üha enam ja kombineerivad seda teiste värvidega. Musta vältimine siseruumides on kõige sagedamini seotud hirmuga, et ruum näib sünge ja pime, kuid see pole nii. Õiged värvikombinatsioonid ja ruumi elavdamiseks kasutatud värvikad aksessuaarid, läikivad pinnad, rohelised toataimed ja valgustus muudavad selle vägagi hubaseks. 

Musta värvi kasutamine interjööris on hea viis kujunduselementide heledamaks muutmiseks. Foto: Katre Lember

Samuti on musta värvi kasutamine interjööris hea viis kujunduselementide heledamaks muutmiseks – soovitud efekti saavutamiseks ei pea kogu maja või korteri seinu mustaks värvima. Näiteks võib värvida kolm seina valgeks ja ühe mustaks, tekitades nii tunde, et ruum on natuke suurem, kuna must lisab visuaalselt seintele sügavust.

Kombineeri 

Antratsiit on rikkaliku halli paleti üks toone. Tegu on viimase aja ühe disainisuunaga, kuna antratsiit loob rahuliku meeleolu, pole liialt pilkupüüdev ja tõstab suurepäraselt esile mustad aktsendid. Praktilisest vaatenurgast aitab hallides toonides kaunistatud sisustus paremini keskenduda. 

Musta eri varjundid

Populaarne värvitoon on ka matt­must, mis aitab näiteks eriti hästi esile tuua vaske ja kulda. Soe kuldne sära on kontrastiks musta tekstuurile, luues ­atraktiivse kujunduse. Samuti on matt­must meeldiva ja sametise tekstuuriga, aidates ideaalselt peita sõrmejälgi, mistõttu tuleb näiteks matte mustas toonis veekraane harvemini pesta ja ­poleerida. Lisaks sobivad (matt)mustad pinnad ideaalselt portselani valgete, hallide ja muude loodustoonidega.

Lisaks sobivad (matt)mustad pinnad ideaalselt portselani valgete, hallide ja muude loodustoonidega. Foto: Katre Lember

Tekstuurid

Musta mööbliga interjööri tekstiil-­elementide valimisel on oluline arvestada lisaks nende toonile ka tekstuuriga. Näiteks muudavad siidkangad atmosfääri mugavamaks ja pehmemaks, samet annab esindusliku ja aristokraatliku mulje, samas kui nahast tooted loovad ­sisekujundusse karmima väljanägemise.

Musta vältimine siseruumides on kõige sagedamini seotud hirmuga, et ruum näib sünge ja pime, kuid see pole nii. Foto: Katre Lember