Foto: Pexels
Eneseareng
26. jaanuar 2021, 08:00

Viis lihtsat võimalust, kuidas sel aastal enda eest paremini hoolt kanda

Koroonapandeemial ei paista lõppu ning väljas on endiselt pime. Mida sellisel ajal teha, et meel liiga mustaks ei läheks? Poosh annab viis head soovitust, mida võid praktiseerida ka terve aasta jooksul.

1. Tegele oma vaimse tervisega

Kuna näost näkku kohtumine on muutunud harvaks nähtuseks, on ääretult populaarseteks muutunud teleteraapia, meditatsiooniäpid, online hingamisharjutuste treeningud jne. Me seisime juba enne koroonaviirust ärevuse ja igapäevaprobleemidega silmitsi, aga nüüd on pandeemia andnud meile võimaluse proovida erinevaid ressursse ja näha, kas ja kui palju need meile kasu toovad.

2. Loo endale uued trennirutiinid

Kuigi spordiklubide rühmatreeningud ei ole veel taastunud, on meil võimalus osa võtta personaal- või virtuaaltreeningutest. Uuri spordiklubidest nende pakutavate võimaluste kohta ja leia endale sobiv variant!

3. Turguta oma immuunsust

Mullu muutusid ääretult populaarseks immuunsust tugevdavad taimed ja supertoidud. Oma organismi tugevdamise trend jätkub ka 2021. aastal, olgu selleks siis toidulisandid, geenitestid või energiaravi. Õnneks hakkab üha rohkem inimesi ka endale teadvustama, et meie üleüldine heaolu ja tervis sõltub väga tugevalt soolestiku mikrofloorast.

4. Määra endale kindel ekraaniaeg

Kindlasti oled kuulnud sinisest valgusest ja selle mõjust meie silmadele. Lisaks mõjutab see ka meie vaimset tervist ja unetsükleid. Sea endale igapäevased eesmärgid, kui kaua sa ekraani ees aega veedad, ja asenda ülejäänud aeg millegi kasulikuga, näiteks pooletunnise treeninguga. Arvutist treeningvideo järgi treenimisel ja TikTokis scroll’imisel on suur vahe.

5. Taasavasta loodust

Inimesed on taasavastanud huvi looduse vastu pärast seda, kui nad on sunnitud suurema osa oma ajast kodus veetma. Paljud investeerivad taimedesse, et teha oma kodust mõnus linnadžungel või luua väike aianurgake. Taimed aitavad õhku puhastada ja pakuvad palju rõõmu, kuid lisaks on taimeostjate seas märgata suuremat huvi näiteks matkamise ja jalgrattasõidu vastu.