HELL HIIGLANE: Freddy ja tema perenaine Claire Stoneman 2017. aastal Briti televisioonis. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
28. jaanuar 2021, 17:05

Suri maailma pikim koer Freddy (3)

Kaheksa ja poole aasta vanuses on surnud tõeline superstaar – maailma pikim koer Freddy. Saksa ehk taani dogil oli käppadest turjani pikkust 103,5 sentimeetrit, ent tagajalgadele tõustes küündis Freddy peaaegu laeni. Ometi oli ta olnud oma pesakonna kõige nirum!

Rekordkoera omanik Claire Stoneman on sügavas leinas. „Freddy polnud mitte üksnes pikim koer, vaid ka kõige suurema armastuse ja kõige suurema südamega koer. Ta oli mu elu. Mu elu mõte. Mu rõõm. Mu meelehärm. Mu õnn ja lõpuks mu kurbus,“ vahendab People.com inglanna avaldust. „Minu jaoks oli ta ainulaadne, kuid teda armastas kogu maailm. Ma aina nutan ja nutan.“

Hiiglaslikust Freddyst sai ülemaailmne superstaar 2016. aastal, kui ta kuulutati Guinnessi rekordi omanikuks. Ligi 104sentimeetrise turjakõrgusega koer oli tagajalgadele tõustes tõeline gigant: nii oli tal pikkust 226 sentimeetrit. Perenaine paljastas, et kutsikana oli Freddy olnud oma pesakonna kõige väiksem. „Sain ta tegelikult endale paar nädalat varem, kui oleksin pidanud, sest ta keeldus emapiima imemast. Mul polnud aimugi, et Freddy võib nõnda suureks kasvada!“

Mullu maikuus tähistati Freddy kaheksandat sünnipäeva tema kodulinnas Weetingis suure aiapeoga. Toona märgiti ajakirjanduses, et Freddy on üks maailma vanemaid saksa dogisid. „Freddy oli tõeline hell hiiglane ja alati oli rõõm näha teda sinu poole tormamas,“ ütleb Guinnessi rekordite raamatu peatoimetaja Craig Glenday oma avalduses. 

Enne Freddyt kuulus maailma pikima koera tiitel Michiganist pärit Zeusile, kes oli samuti saksa dogi. Tagajalgadel oli ta samuti 226 sentimeetrit pikk, kuid turja kõrguselt ületas Freddyt tublisti – käppadest turjani oli Zeus ligi 112sentimeetrine. Zeusi omanik Kevin Doorlag teatas tema surmast 2014. aasta septembris, öeldes, et rekordkoer oli juba mõnda aega vanaduse märke ilmutanud. Zeus ei elanud kuueaastasekski.