Foto: Kollaaž (Jaan Heinmaa, Britt Paju, Arrtur Sadovski, Toidutare)
Toiduuudised
13. veebruar 2024, 11:46

VASTLAKUKLEID IGALE MAITSELE: 10 retsepti, kuidas kodus ise kukliparadiis korraldada

Parim vastlakukkel on ise tehtud ning uskuge meid – siin pole MITTE midagi keerulist! 

Pärmitainas on üks lihtsamaid ja vahukoorega saavad ka lapsed hakkama. Loe ja vaata meie nippe ning korralda üks mõnus kukliparadiis oma kodus! 

Lisaks saad olla täiesti kindel, et kuklis on just nii palju saia ja sellist moosi ja õiget koort, nagu SULLE meeldib. 

Kodutehtud kuklites kasutad parimad tooraineid, mille pealt tööstuslikud kokku hoiavad. Nii et – ahjud huugama ja küpsetagem!

Klikka retseptil: Roosad vastlakuklid toorjuustukreemi ja marjadega 

Roosad vastlakuklid toorjuustukreemi ja marjadega  Foto: Jaan Heinmaa

Vaheldust vastlakuklite perre toovad roosad kuklid, mis saavad peedist oma värvi, aga ka pehmust. Peedi maitset ei jää kuklis tunda, küll on aga hea teada, et oma väikese toitainete panuse annavad nad igal juhul.

Klikka retseptil: Vastlasõidu tuuleoad martsipaniga 

Vastlasõidu tuuleoad martsipaniga 

Tuuletaskutest väiksemaid tuuleubasid peaksid ühe korraga suhu pistma, sest naljakas tuhksuhkru-kreemivõru peab üht tublit kelgutajat vastlapäeval ikka kaunistama.

Klikka retseptil: Vastlakuklid vanillikreemiga 

Vastlakuklid vanillikreemiga 

Vastlakukleid teavad ja söövad kõik. On pisut ebaõiglane, et nii maitsvaid kukleid pakutakse vaid kord aastas, tegelikult võiks neid ju valmistada vähemalt terve kuu jooksul. Kuklite õnnestumiseks on oluline kasutada õiget jahu – pärmitainaküpsetiste jaoks on parim suurema, vähemalt 12% proteiinisisaldusega jahu. Kogus 16 kuni 18 tükki.

Klikka retseptil: Vastlasaiad 

Vastlasaiad 

Esimese vabariigi aegsed vastlasaiad olid väheke teistsugused kui nüüdisajal – neid täideti mandlite-rosinate ja rõõsas koores segatud saiatäidisega, mida maitsestati omakorda veel kaneeli ja vanilliga. Tol ajal vahukoort kaunistuseks ei kasutatud, aga mina soovitan neile ikka vahukoorese tupsu ka peale panna – nii maitsevad saiad lihtsalt oivaliselt. Kogus 15 tükki.

Klikka retseptil: Vastlanädala kook naistepäevaks 

Vastlanädala kook naistepäevaks 

Kohev kook nagu üks suur vastlakukkel – põhjaks kardemonine pehme biskviit, mida täidab hapukas sidrunikreem. Kaunistuseks lopsakas kiht vahukoorekreemi ja küpsistest kübarad.

Klikka retseptil: Vastlakuklid 

Vastlakuklid 

Vastlakuklite retsept.

Klikka retseptil: Vastlakuklid vahukoorega 

Vastlakuklid vahukoorega 

Lase kuklitel käterätiku all jahtuda. Vahusta koor suhkru ja vanillsuhkruga. Lõika kuklitel kaaned pealt ja uurista osa pehmest sisust välja ning täida vahukoorega.

Klikka retseptil: Vastlakuklid kardemoniga 

Vastlakuklid kardemoniga  Foto: Eva Palu

Kardemonihõnguliste vastlakuklite küpsetamisest võiks saada igas peres traditsioon. Tuba saab lendlevaid saiaaroome täis ja isetehtud pehmetele ja kohevatele kuklitele pole lihtsalt samavõrra häid mitte kuskilt võtta.

Klikka retseptil: Vastlatort 

Luksuslik vastlatort, kreekapähklite ja vanillikreemiga. Sellest kogusest saab kaks 16–18 cm läbimõõduga torti.

Vastlakuklid mandlitäidisega 

Vali ise, kumba selles retseptis toodud täidist sa kasutad!