Kilu-peedirullid vutimunaga Foto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
24. veebruar 2021, 08:54

KUUM KAUP AASTAPÄEVAL | Kilu-peedirullid vutimunaga

Kiluvõileivad on veebruaris vabariigi aastapäeva paiku kuum kaup, kuid vahelduseks võiks kilud koos peedi ja vutimunadega rulli keerata. Peet, tillimajonees ja vutimunad mahendavad oluliselt kilu soolasust ja on kokku üks hea soolakas amps. Rulli võib serveerida ka röstitud leivaviilul. Lihtsam on rulle valmistada poes müüdavatest kilufileedest, aga maitsvam tuleb siiski ise puhastatud hästi laagerdunud kiludest. Kas kilud on laagerdunud, saab välja selgitada nii, et loksutada kilukarpi ja kui loksumist on kuulda, siis on ka kilud parajalt pehmed. 

Koostisosad
2 tk Suur keedetud peet
1 karp Vürtsikilu (250g)
8 tk Keedetud vutimuna
2 spl Paksem majonees
1 spl Hakitud till
4 viilu Vormileib

Valmistamine

1. Lõika peedist terava noa, mandoliinriivi või juurviljakoorijaga võimalikult õhukesed viilud. Lõika kiludel ära pea ja saba ning eemalda sisikond ja selgroog. Töötle majonees ja till saumikseriga ühtlaseks.

2. Pane lõikelauale peediviilud, määri peale õhuke kiht tillimajoneesi, aseta kilufilee ja vutimuna poolik või sektor. Keera rulli ja kinnita tikuga.

3. Lõika leivaviilud neljaks tükiks, rösti kuival pannil või ahjus krõbedaks. Aseta rullid leivaviiludele ja serveeri.