Ylle hoiab käes ikoonilist Arabia Koivunurpu (kaseurvad) serviisi kannu. 30ndatest pärineva serviisi joonise autor on Tyra Lundgren ja sama joonist kasutas ka Kuznetsov. „Paraku ei ole mul õnnestunud Kuznetsovi asjadele pihta saada.“Foto: Erki Pärnaku
Inimesed
19. märts 2021, 12:43

Lugu ilmus Õhtulehe lisas Kevad

Nõudehullusesse nakatunud Ylle Tampere: väga kihvtile serviisile kulutasin tuhandeid kilomeetreid ja üle 800 euro

„Kui sa reisida ei saa ja sõpradega kohtuda pole turvaline, siis istudki arvutis ja ostad haruldasi nõusid,“ ütleb Ylle Tampere, kelle kirg ei ole üksnes portselan, vaid Skandinaavia disain laiemalt, ka klaas. Inimestele, kes on saanud nõudekogumise nakkuse, soovitab ta säilitada kainet mõistust ja küsida endalt: miks ma seda tahan? Ja mis see ikkagi on, mida ma tahan?

Eestlasi tabanud vanade nõude vaimustuse taga näeb Ylle nii koroonapandeemia põhjustatud tegevusetust kui ka turvatunde puudumist. „Minu päevad tihtipeale lähevadki selle peale, et otsin oksjonitelt mingit väga haruldast asja. Kui kätte saan, olen hullult õnnelik, aga kui kohale jõuab, siis ei tundugi enam nii ilus.“ Ylle tõdeb, et pole vahet, kust ta oma adrenaliinilaksu kätte saab. „Sa ajad mingit asja taga, kõik su mõtted on koondunud vaasi või tassi peale ja kui saad selle kätte, on mäng võidetud. Ja siis sa tahad juba uut laksu saada. See hoiab tegevuses, hoiab rõõmsana,“ näeb ta kogumiskires märksa laiemat kasu. Eriti veel koroonaajal.   

Edasi lugemiseks: