Remont ja Ehitus
26. veebruar 2021, 11:58

Lugu ilmus Õhtulehe lisas Kodu ja Ehitus

Nutikas ja isiklik vannitoakujundus: sein on kaetud Õhtulehe artiklitega

Facebooki sisekujundusgrupist hakkas hiljuti silma ootamatult tuttavlikult mõjuv vannitoasein: sinna oli laotatud galerii Õhtulehe spordikülgedest.

Interneti vahendusel leiab mujalt maailmast seda sorti siseviimistluslahendusi kuhjaga. Küll on sein tapeeditud noodilehtedega, kus kirjas noorele perele olulise tähendusega laul, küll on tapeediks kasutatud laste joonistusi, lehti ülikooliaegsest konspektist, mõne pereliikme aastakümneid tagasi oma käega tehtud ilmamärkmeid, toiduretsepte vmt. 

Muidugi ei saanud juhust kasutamata jätta, et selle foto postitajalt pärida, miks pidas ta vajalikuks just Õhtulehte kasutada. Selgus, et ka siin oli põhjus täiesti isiklik.

„Ma töötan maalrina ja kodu seinad on mul igasuguseid dekoratiivmaalinguid täis joonistatud – seega korterisse sisse astudes on igal pool näha minu käekirja,“ rääkis idee ja teostuse autor Liivika Ilisson. „Mõtlesin, et võiks ka oma elukaaslase oskusi mõnel seinal näidata.“

Kaks aastat tagasi, kui kodus remont parajasti käsil oli, töötas Liivika elukaaslane Jarmo Jagomägi spordireporterina Õhtulehes. „Nii tuligi idee, et lõikan ajalehest välja Jarmo artiklid ja kleebin need seinale.“ Liivika kinnitab, et midagi keerulist sellises seinaviimistluses pole – ja jagab lahkelt ka üksikasjalikku kirjeldust töö käigust. 

„Alustuseks värvisin seinad Luja 20 seinavärviga (vannitoale mõeldud niiskuskindel värv) valgeks. Edasi tõmbasin ühe pehme pintsliga (nt Anza) ajalehekülje suuruselt laki seina, siis panin külje paika ja silusin puhta ja kuiva pintsliga ettevaatlikult siledaks. Nii said artiklid ükshaaval paika. Kui viimane oli pandud, lasin seinal täiesti ära kuivada, seejärel lakkisin seina lakirulli kasutades veel kaks korda lakiga (Kiva 10) üle, et tugevust lisada. Vastu on sein pidanud juba pea kaks aastat: niiskust talub hästi, ükski nurk pole kuskilt lahti ja puhastada on lihtne. Meie jäime mõlemad tulemusega väga rahule, see sein annab meie vannitoale särtsu juurde.”