Foto: Tiit Mõtus
Eesti uudised
10. märts 2021, 10:24

Pirita rannast on leitud ilmselt linnugrippi surnud luiki

Viimastel päevadel on Pirita rannast kokku korjatud vähemalt kaheksa hukkunud luike. Tõenäoliselt on tegemist linnugrippi surnud kühmnokk-luikedega.

Sel nädalal on Pirita rannast leitud mitu luigekorjust, neist üks lebas Pirita rannahoone lähedal lumekuhilate vahel vee ja ranna piiril teisipäeva õhtupoolikul. Seitse hukkunud lindu koristati rannaribalt paar päeva varem.

„Hukkunud lindudest andis teada ranna hooldaja, kes luigekorjused kokku korjas ja nõuetekohaselt hävitamisele viis. Vähemalt ühest hukkunud linnust on teavitatud sotsiaalmeedias,” sõnas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat. 

Ohtliku taudi tõttu ei tohi lindu katsuda ning surnud linnust või lindudest tuleb teavitada põllumajandus- ja toiduametit (PTA). Hukkunud linnud kogub kokku PTA või ranna hooldaja võimalikult kiiresti, et linnukorjused ei jääks randa vedelema.

Surnud lindudest saab teada anda PTA infoliinile 605 4767, mis töötab ööpäev läbi.

Linnugripp ohustab kõige rohkem luiki, hanesid ning uju- ja sukelparte. Tegu on väga nakkava ja ohtliku haigusega. PTA teatal tuvastati linnugripp Eestis 12. veebruaril.