Foto: Unsplash
Kodu ja Aed
18. august 2021, 06:02

Rinnahoidjate pesemisnipid – nii püsivad need kaua ilusana ja hoiavad õiget vormi

Ilmselt juba tead, et rinnahoidjaid päris suvalise pesurežiimiga masinas pesta ei tasu. Halvasti kohelduna muutuvad need kiiresti topiliseks ja lähevad inetult loppi. Siin mõned väärt nipid, kuidas rinnahoidjaid pesta.

Kindlasti võiks ühel naisterahval olla sahtlis rohkem kui vaid üks rinnahoidja. Lisaks igapäevastele rinnahoidjatele võiks varuks olla midagi pidulikumaks puhuks ja sportimiseks. Kui spordirinnahoidja võib panna pesumasinasse koos muu pesuga, siis õrna pitsilist tuleks pesta käsitsi.

Rinnahoidjad püsivad kaua ilusana, kui...

... need ei jää päevadeks mustapesukorvi seisma.

... pesed neid iga paari kandmiskorra järel, et mustus ei kinnituks kangale.

... pesed neid käsitsi. Selleks piisab paariminutilisest seebiga leotamisest soojas vees ja kergest käte vahel nühkimisest.

... hooldad neid vastavalt juhendile. Selleks ära kiirusta hoolduslipiku eemaldamisega, sest mõni rinnahoidja vajab jahedat ja õrna pesu.

Tugikaarega rinnahoidjad vajavad õrna käsitsemist

Tugikaarega rinnahoidjaid võiks pesta käsitsi. Kui oled siiski otsustanud need pista pesumasinasse, siis kasuta pesukotti. Sinna võid mahutada neid isegi kolm. Selleks, et tugikaar ei väänduks, ära pane masinat liiga pesu täis.

Pea kinni ka reeglist pesta hele ja tume pesu eraldi. Muidu võib sinu kaunis valge pesu peagi halliks muutuda. Eelista masinpesul pesugeeli, kuid ära lisa loputusvahendit, mis tekstiili välja võib venitada.

Kuivata õrna pesu õhu käes, mitte radiaatoril, päikese käes või kuivatis. Kuumus muudab elastaani hapraks. Kindlasti ei tasu veel niisket pesu sahtlisse pista, sest nii jääb sellele külge ebameeldiv niiskusehais ja rinnahoidja kuivab loppi.

Allikas: Kotiliesi