stilist: Liisi Eesmaa; modell: Sonya ChristinaFoto: Krõõt Tarkmeel
Ilu ja mood
18. märts 2021, 13:11

FOTOD | Vesivärvid ja mängulisus! Kaubamaja tutvustas kevadmoodi (1)

Kevad pole enam kaugel! Sellest, mida toob tänavu endaga kaasa kevadmood, annab ülevaate Kaubamaja AS turundusdirektor Enel Kolk.

„Eelmisel aastal samal ajal jätsime vaid üks päev enne üritust ära Kaubamaja 60. sünnipäeva ürituse. Selle aasta alguses oli selge, et suuri pidustusi ei toimu ka sel kevadel. Siiski ei tahtnud me loobuda võimalusest pakkuda oma klientidele vaheldust ning võimalust kasvõi üheks õhtuks unustada argipäev, valida kapist välja seal „õiget hetke“ oodanud peoriided ning miks mitte pidada oma pere keskel maha üks mõnus moeõhtu,“ räägib Kaubamaja AS turundusdirektor Enel Kolk.

Nn zoomi-pidude aeg võimaldas kokku tuua väga eesrindliku seltskonna ja nii rääkisid kevadistest moetrendidest stilist Liisi Eesmaa ning moeajakirjanik Urmas Väljaots, kes igapäevaselt toimetab moemekas Pariisis, ent viibis hetkel hoopis Madridis. „Tõeliselt rahvusvaheline ja ajastutruu lahendus, mida tavaolukorras ilmselt oleks tundunud keeruline korraldada,“ muigab Kolk ja lisab: „Kirsina tordil lisas maailmamoe glamuuri Roberta Einer, kelle eksklusiivse pop-up-poe leiab ka Kaubamaja e-poest.“

Mida aga toob selle aasta kevadmood?

Vesivärvipalett

Kevadine värvikaart toob moemaastikule mahedad ja justkui pintsliga võõbatud vesivärvid. Nendes on omajagu rahu, mis annab võimaluse neid sobitada olemasoleva garderoobiga, mõjudes samal ajal siiski kevadiselt värskelt. „Nii nagu mood muutub järjest hooajatumaks, on ka selle kevade värvikaart mõnusalt vaheldusrikas – võimaldades rõivaid kanda erinevatel hooaegadel ning pikendades seega rõivaste eluiga,“ räägib Kolk. Erinevad pruunid, karamellitoonid, heledad beežid ja võiküpsise kollakad nii riietel, aksessuaaridel kui jalatsitel on samuti hooajatuse märk.

Kombineeri, kombineeri, kombineeri!

Trendiharjal on pikad pikkused ja seda just koos kandes. Sobita pikki midipikkuses särkkleite vabalt langevate laiade pükstega. Mängi värvidega või hoia kogu komplektil sama tonaalsust ning kevadine efekt on käega katsutav. Kokkusobitatud toon-toonis kompletid jätkavad sügisel alustatud võidukäiku. Kolk julgustab miksima viisakamat kostüümi koduse kudumi või puuvillase dressikomplektiga. „Kõik sobib! Võlu peitub kandmise lihtsuses.“

Kevadekuulutajate hulka kuulub kahtlemata ka trentšmantel. Sel kevadel on moes julgemad lõiked – ekstra pikad või ekstra laiad. Mängitakse võimsate varrukatega, kihiliste kraedega, suurendatud taskute või nööbiridadega.

Mängulisus

Kevadmood mängib põnevate kangaste ja vormidega. Voogavad volangid, romantiline pitsimotiiv, laiad lõiked ning läbipaistvad kangad toovad riietesse kevadist värskust. Mängulisust lisavad lillemustrid ning looduslike motiividega digitaalsed prindimustrid. „Ka meeste mood on järjest julgem ja mängulisem pakkudes lille-, looma- ja boheemlaslikke mustreid,“ julgustab Kolk ka mehi rohkem mustreid ja värve kandma.

„Kevadine moehooaeg toob rohkelt uusi värve, põnevaid lõikeid ning küllaga optimismi ja vabadust, et olla ise enda moe looja,“ ütleb ta. „Just seda julgust, ise luua ja kombineerida erinevaid komplekte, soovimegi oma klientidele kevadhooajal edasi anda.“