Pliidiplaadi ja õhupuhasti omavaheline vahetu suhtlus aitab köögis ka suuremat puhtust tagada.Foto: Andrea Davis / Unsplash
Tehnika
16. aprill 2021, 06:11

Köögitehnika viimane sõna: nutikalt suhtlevad õhupuhasti ja pliit

Kaasaegsel pliidil kokkamine sarnaneb järjest enam muinasjutuga isevaaritavast ahjust. Seekord tutvustame pliidiga nutikalt suhtlevaid õhupuhasteid.

Köögitehnika suhtleb oma­vahel juba ka juhtmevabalt. Näiteks kui pliidiplaadil on toidu­valmistamisega alustatud ja õhku paisuv aur eraldub, alustab kohe tööd pliidiplaadi kohal asuv õhupuhasti (Hob2Hood tehnoloogia). Koostöö kahe köögimasina vahel on väga täpne ja tundlik – õhupuhasti reguleerib oma tööseadeid ise automaatselt, tagades parima tõmbe vastavalt pliidiplaadil valitud võimsusele või täiendava keeduala sisselülitamisele.

Nutikas tehnoloogia annab köögis askeldajale võimaluse keskenduda täielikult ainult toidu valmistamisele. Kõik, mis toimub tema ümber, on hoolikalt ja tunnetuslikult reguleeritud, ilma et peaks hetkekski toidutegu katkestama. Olgu siis pliidiplaadil aeganõudev vesivannil glasuuri keetmine ja samal ajal martsipanist figuuride voolimine või hoopis suvine grillipidu, kus pereisa grilli taga toimetab ja köögis keedetakse hõrku veinikastet ning samal ajal on tähelepanu ka salatihakkimisel. See on justkui üks kätepaar abiks, mis köögis on alati justkui puudu.

Pliidiplaadi ja õhupuhasti omavaheline vahetu suhtlus aitab köögis ka suuremat puhtust tagada. Foto: Electrolux

Meie kodudes on väga levinud avatud köögid ja nii on eriti tähtis vähendada toiduvalmistamise aurusid juba alates esimestest sekunditest, kasutades suurt tõmbekiirust. Samuti on võimalik nutikamatele õhupuhastitele peale panna järelpuhastusrežiim: kui olete toiduvalmistamise lõpetanud, ning tõmbevõimsus väheneb sosinvaiksele tasemele, töötades selliselt 60 minutit. See tähendab, et võite oma õhtusööki rahus ja vaikuses nautida ning samas saab köögiõhk puhtaks. 

Pliidiplaadi ja õhupuhasti omavaheline vahetu suhtlus aitab köögis ka suuremat puhtust tagada. Kes meist ei teaks, et köögi lae all asuvad kapipealsed koguvad raskesti eemaldatavat mustust, mida aitab samuti tõhusalt ära hoida võimsama mootoriga õhupuhasti, mis eemaldab kõik toiduaurud. Püsivalt hea õhukvaliteedi tagamiseks on vaja olla hoolikas ja regulaarne ka filtrite puhastamise ja vahetamisega.