Kodusisustus

Foto: Nathan Fertig/Unsplash
Sisustus
6. juuni 2021, 14:29

Kas neid asju leidub ka sinu kodus? 8 kõige jubedamat sisustuselementi läbi aegade

Sisustustrendid tulevad ja lähevad. Mõni neist tundub kohutavana juba ilmumise hetkel, kuid teiste õudusest saame aru alles hiljem. Sisustusportaal Ideal Home toob välja läbi aegade kõige pöörasemad trendid, mille pärast nii mõnigi endal silmad peast häbeneb.

Kummitoolid ja -diivanid

Võiks ju mõelda, et täispuhutavat mööblit kohtab ainult rannas või matkates, kuid paarkümmend aastat tagasi sisustati kodusid just selliste tugitoolide, diivanite ja vooditega. See võis ju tekitada kodus teatava puhkuseõhustiku, kuid pikka pidu seal ilmselt ei olnud.

Surnud loomad elutoas

Edukas jahisaak võib nii mõnegi uhkeks teha, kuid seinalt vastu vaatav metssea- või põdrapea ei tekita erilist kodutunnet. Pigem jäägu see mõne õõvastava õudusfilmi stsenaariumisse või äärmisel juhul jahilossi sisekujunduseks.

Foto: Unsplash

Värv nagu pritskrohv toaseintel

Kunagi levis tõelise kulutulena trend seinad ja laed viimistleda pritskrohvi taolise värvikihiga. Selle eesmärgiks oli luua ruumilisust, kuid praegu tundub kahtlane, kas see ka päriselt toimis. Ilmselt läks selle nahka nii mõnigi siidpluus, rääkimata kriimustada saanud käsivartest.

Helmestest kardinad

Helmestest kardinad said popiks millalgi 1960ndate alguses ja sellesse aega võiksidki nad jääda. Tänapäeval seostuvad sellised kardinad kaarte paneva mustlasmuti või erootikafilmiga. Tegemist on üldiselt väga ebapraktilise lahendusega, kuhu juuksed ja riided iga kord kinni jäävad.

Foto: Pexels

Laused seinal

Niisugune kunstiline sisustuselement kogus populaarsust 2010ndatel, kui pidi hakkama inimestele meelde tuletama, kelle kodus nad täpsemalt viibivad. Tegelikult ei ole vaja meelde tuletada, et köök on koht kus süüakse, magamistuba on puhkamiseks või siin majas elab väga õnnelik pere või lausa mõni veinisõber.

Foto: Pixabay/Pexels

Kott-toolid

Oli aeg, mil kott-toolid asendasid tugitoole istumiskohtadena. Kuigi eesmärgiks oli muuta elutuba lõõgastavamaks, siis muutis kott-tool elutoa rohkem lastetoaks. Kõik, kes on korra kott-tooli peale istunud teavad, et sealt niisama lihtsalt enam püsti ei saa. Samuti hakkab kott-tool ajapikku lagunema ja siis peab hakkama väikseid pallikesi taga ajama.

Mereteemalised kaunistused

Kas sa elad kalurikülas rannamajas? Kui sinu elu ei keerle just ümber mere, siis mereteemaliste aksessuaaridega liialdamine on ajast ja arust. Maitsekalt kasutatud triibumustrid ja sinistes toonides materjalid on igati sobivad, kuid igal nurgal ei pea olema pisikesi ankruid, merekarpe ja laevukesi.

Vaipkatted vetsupotil

Mäletate neid komplekte, kus oli karvasest kangast tualettpoti kaanekate ja vaip? Mõni trend on selline, mida ei tohiks üldse jälgida ja see on üks neist. Muidugi on mõnus, kui puutud kokku millegi pehmega, kuid jääb arusaamatuks, miks keegi üldse kunagi enda vetsupoti kaanele vaipkatte peaks panema. Sinna ju koguneb mustust!