Kodukiri 5 2021

Inimesed
12. juuni 2021, 08:39

Lugejakirjad | Kodukirja lugejate muljeid mai ajakirjast

Oleme tänulikud oma ajakirja lugejatele, kelle kirju me alati toimetuses huviga ootame. Kindlasti kirjutage meile, mis meeldis kõige enam juuni ajakirjas. Uuteks auhindadeks on Fiskarsi Hard Edge’i sarja lai kokanuga ja Andra Kalda „Ahjupanniroad“ kirjastuselt Varrak.

Imeilus kevadine number. Aitäh tublidele tegijatele! Valisin seekord paeluvaimaks „Kütkestav  lilleelamus – 200 000 tulpi“. Kuna 2019. aasta kevadel saabus Kirna mõisaaeda Nurmikost palju tulbisibulaid, mis sügisel mulda pandi, sattusin ka mina sügisel sinna mõisaparki ja nii mõnigi tulbisibul on minu istutatud. Hea tunne seda õieilu vaadates. Milline rõõm ja värviküllus! Nüüd on neile lisandunud veel nartsissid… Imeline kooslus.

Sellele lisan veel „7 suvist pilgupüüdjat“, mis paelus oma uute mõtetega. Ja kõigele krooniks said eestimaisest kevadkuningannast – rabarberist – maiused. Kaunid värvid ja kindlasti väga maitsvad, mis emadepäeval olid paljudel pidulaual.

Ootan järgmisi põnevaid ajakirjanumbreid.

Ruth

Kodukiri 5 2021

Huvitav oli valge kodu. Ma ei pea end üliheaks korrahoidjaks, seega endale ma sellist lubada ilmselt ei saaks. Kuigi tuttavad, kel palju valget, ütlevad, et see pole üldsegi raske. No mul on olnud valge pestava kattega diivan ja kreemvalge vaip – ilus küll, aga eks neid plekke ikka tuli. Samas oli selles kodus lihtsaid viise, kuidas luua õdus interjöör – ikka värvipurk kätte ja lisaks rohkelt tekstiile.

Mulle meeldivad ka Stalini-aegsete majade korterid. Kui peaks korterit valima, poleks need sugugi kaalukausilt väljas. Noor pere oli väga šikilt ja uudselt sellise korteri lahendanud.

Ma pole Hollandis tulbiajal käinud, tore on teada, et Kirna mõisas on nüüd ka võimalus rohkete tulpidega aeda imetleda.

Rabarbereid lähen turule ostma või toon ema juurest, nüüd saab juba pisut vabamalt liikuda. Seni olen ostelnud vaid netis. Aga nüüd on juba kohaliku kohviku õuealal rabarberilimonaadki proovitud. Paelus retseptilehekülg, kus rabarberist moos, siirup, liköör. Vähemalt ühe neist teen ära. Kevad ei saa mööduda seda maitset tundmata.

Mirjam

Täname toreda tagasiside eest! Auhinnaks olnud Joiki küünlad saavad Ruth ja Mirjam.

Auhinnad lugejatele

Kirjutage meile, kuidas meeldis juuni Kodukiri. Uuteks auhindadeks on Fiskarsi Hard Edge’i sarja lai kokanuga ja Andra Kalda „Ahjupanniroad“ kirjastuselt Varrak.

Kirju ootame 14. juuniks aadressil: Kodukiri, Narva mnt 13, Tallinn 10151 või [email protected]