Foto: pixabay
Kodu ja Aed
9. juuni 2021, 15:00

Selle nädala kodused toimetused: maitsev jäätiseretsept, tõhus sääsepeletaja ja nipid teleri paigutuseks

Naisteleht jagab ideid, millele pöörata kodus just praegu kõige enam tähelepanu. Loe kindlasti, sest kindlasti leiad nii mõnegi väärt nõuande!

Kuhu panna toas televiisor?

Õige pea läheb täistuuridel käima tugitoolisportlaste hooaeg! Kui plaanid selleks suisa uue teleri soetada, tasub pildikastile asukohta valides kõrva taha panna mõned nipid.

  • Arvesta paigutamisel kindlasti elektripistikute paiknevust. Käib ju sageli teleriga kaasas ka mitmeid lisaseadmeid. Tark mõte on kogu paigutus enne suuremaid monteerimistöid paberi peal läbi mängida. Juhtmeid aitavad peita nii telerikapid kui ka väiksemad õhuaukudega karbid.

  • Paiguta teler sobivale kõrgusele nii, et selle keskkoht jääks vaataja silmade kõrgusele.

  • Vähetähtis pole ka akende asupaik, kuna ekraanid kipuvad valgust peegeldama.

Foto: pixabay

Sooviksid ise tarbeesemeid parandada?

Aga palun! Seda saab teha näiteks Tartus Aparaaditehases asuvas Paranduskeldris!

Avatud töökoda on lahti teisipäevast neljapäevani, igal päeval oma fookus (õmblus, elektroonika, jalgrattad) ja kohal vastavate teadmistega nõuandja. Vajaminevate materjalide ja liikmetasu kohta uuri täpsemalt veebilehelt Paranda.ee

Samas toimuvad ka töötoad, Paranduskohviku rändüritus, mis pakub parandamist tee ja piruka kõrvale ning peagi loodetakse hääl sisse lüüa ka üle Eesti sõitvale Parandusbussile.

Foto: Laura Verte

Taimede ja küünlavalgusega sääskede vastu

Pinisevad sääsed on õueelus taas koha leidnud. Ära lase neil õhtuid soovitust varem lõpetada ja valmista looduslik sääsepeleti, mis toimib ka dekoratsioonina.

Selleks:

  • lõika poolest sidrunist ja laimist viilud ning aseta koos kimbu basiilikulehtedega klaaspurki;

  • täida purk ääreni veega ning lisa võimalusel kümmekond tilka sidrunheina eeterlikku õli;

  • lisa küünlad.

Lõbusalt jahutavad jäätised!

Selleks, et lapsi tabab kuumal päeval jäätiseisu, tasub alati valmis olla. Väga mugav, kui saad neile anda kodukootud jäätist. Korduskasutatavas vormis, mis valmistatud 100% hüpoallergeensest toidusilikoonist, on see igati mõistlik ja mugav. Suussulavate kiisude-mõmmide näol on maitsev jahutus alati käest võtta ning pikema aja peale tuleb ühe jätsi hind magusalt soodne!

Manfredi jäätisevormide kaksikkomplekt on saadaval veebipoes Estonkids.com, hind 30 eurot.