Foto: Eli Ramos / Freepik.com
Tehnika
9. juuli 2021, 09:13

TEHNIKAUUDISED: kodusid vallutavad erksavärvilised ja kõrgtehnoloogilised kodumasinad

Aasta 2022 trend köögis on julge värvi ja kõrgläikega köögitehnika. Milliseid uuendusi võib kodutehnikalt veelgi oodata?

1| Kodudes jääb viimasel ajal silma värviline köögitehnika. Kas värvid on moes?

Praegu on vaieldamatu uus trend kõrgläikega köögitehnika, õigemini on nii ette teada aasta 2022 suundumus. Külmkapid on hästi kirka värviga. Kirgas punane, kirgas sinine. Tugevad toonid. Uueks võimaluseks on kõrgläikega külmiku esipaneelid, mida saab hiljem vahetada, nagu tuju tuleb. Punane, sinine, valge või must… See annab paindlikkust ja mängulisust. Ka üürikorteris on see mugav: kui üürnik soovib teist tooni, siis vahetab ta lihtsalt külmikul esipaneeli ära. Kõrgläige ja tugevad värvid julgustavad ka rõõmsat ja elevil olemist.

Ka väike köögitehnika võib mõjuda nagu ehe rõiva juures. Alati julgustan mõtlema, et mis see sinu värv on. Roosa, heleninine, beežikas… Röster ja veekann võivad anda värsket aktsenti – nii­samuti nagu uued kardinad.

Piiranguteaeg aitas meil avastada oma kodust keskkonda ja rohkem endasse vaadata. Need, kes tunnevad, et igatsevad värve ja vaheldust, saavad nüüd kodutehnikaga seda lisada.

2| Ja mis masinad on endasse vaadates vajalikud?

Kevadel olid hästi menukad blenderid, tubasemat elu elades tuli mõelda ka tervislikumale toitumisele ja kehakaalule. Ka nutikellad, et end treeningul motiveerida. Nutikaalud. Väiketehnika ostude seas lööb välja endale pühendumise trend.

Suuremat kodutehnikat ostes planeeritakse läbi­mõeldumalt – mis on pere elustiili, rütm, hobid, stiilikäekiri, vajadused. Soovitan aega võtta ja valida innovaatilisemad võimalused, mõelda kümme aastat ette.

Foto: Eli Ramos / Freepik.com

3| Nuppudega telefonidel on siiani oma austajaskond. Paljud kodumasinad on muutunud väga nutikaks, kas nupupliidid ja praeahjud jäävad?

Nupud on kindlasti alles ja vajalikud. Näiteks otsis hiljuti nägemispuudega klient endale sellist ahju. Kuna tema saab infot puudutustega, on nuppudega kodutehnika talle oluline. Ka on olemas nn uputatavad nupud – kui pliidiga enam ei tegutse, saad need nupud sisse lükata ja tead, et kõik on ohutu ning muretsema ei pea. Lisaks on sellised nupud mugavamad pliidi puhtana hoidmisel; välja­ulatuvad nupud kipuvad ju sodi koguma.

Nuppudega pliite eelistavad ka paljud vanemad inimesed, kes tunnevad, et pole puutelise köögitehnikaga harjunud ja ka sõrmed pole enam nii tundlikud.

4| Mis on teie lemmik kodumasin?

Minu viimane ost on robottolmuimeja, mis on ka pesemisfunktsiooniga. Ja ütlen ausalt, et kui olin kaks korda seda kasutanud, siis mõtlesin küll, et miks ma varem seda koju ei toonud. Kui hakkan töölt koju tulema, panen telefonist tööle ja koju jõudes on põrand juba puhas.