VII PENI KOOLI: Koer, kes lakkamatult haugub, võib sellega hulluks ajada nii omaniku naabrid kui ka sagedased möödakäijad – aga kas oled proovinud seda kommet asjatundja käe all välja koolitada?Foto: Tiit Blaat / Ekspress Meedia
Lemmikloom
3. juuli 2021, 09:58

Mida teha, kui enam ei jaksa? Kust otsida abi, kui oled mingil põhjusel oma lemmikloomaga kimpu jäänud ja temast loobumine näib ainus võimalus?

Perelemmikule uue kodu otsimise kuulutusi kohtab sotsiaalmeedias üsna tihti – ja sageli saavad kuulutajad sealsamas tublisti sarjata, sest inimestele ei taha pereliikmest loobumine hinge mahtuda, eriti kui ära tahetakse anda juba üsna soliidses eas koera või kassi. Ometi võib lemmiku loovutamiseks olla päris tõsine põhjus.

Elus tuleb kõike ette ja niisuguse loobumiskuulutuse taga võivad olla täiesti erinevad põhjused. Vahel võib asi tõepoolest olla selles, et kutsikas või kassipoeg võeti koju liiga kergel käel, kõike ei mõeldud põhjalikult läbi ja kujutlus oli tegelikkusest roosilisem – kooselu tegi kiiresti selgeks, et loomaomaniku roll käib siiski üle jõu. Aga ka sel põhjusel loobudes on uue kodu otsimine igal juhul parem lahendus võrreldes looma metsaviimise, juhuslikule taluõuele poetamise, korterist välja kolides sinna maha jätmise või lihtsalt tänavale viskamisega, mida elus kahjuks liigagi sageli ette tuleb.

Edasi lugemiseks: