Loomaarst Tiina Toomet soovitab palava ilmaga tänaval jalutades arvestada sellega, et asfalt on väga kuum. Inimestel on jalanõud, aga koer peab liikuma oma käpapadjakestel. Nii mõnigi kord on see päädinud tõsise põletusega. Omanik võiks palja jalaga katsuda teekatte kuumust, enne kui koeraga sinna jalutama läheb.

Foto: Kollaaž (Erki Pärnaku, Stanislav Moškov)
Loomad
13. juuli 2021, 12:31

MEELESPEA KOERAOMANIKULE | Loomaarst Tiina Toomet: kuumus ohustab eelkõige kutsikaid, vanakesi ja lühininalisi tõuge

„Õnnelikud on need koerad, kes saavad ise otsustada, kus kuumal suvepäeval olla,“ ütleb loomaarst Tiina Toomet omanimelisest loomakliinikust. Toometi sõnul peituvad kuumuses mitmed ohud, sealhulgas mõttes viia koer jahutavasse supluskohta. „Kui teekond kulgeb palava päikese käes, siis on tagasi jõudes koeral sama palav kui ennegi.“

Praeguste ilmadega on koeral keskpäeval palav. Kui ta saab minna varju, puhub kerge tuuleke ja jahedat vett jagub piisavalt, pole vaja eriti muret tunda. Kuigi koer jahutab end vaid lõõtsutades, ei ole tugeval, noorel ja tervel loomal midagi häda. Ohtu satuvad kutsikad, vanakesed, krooniliste haigustega koerad ja lühininaliste tõugude esindajad. Ka ülekaalulised ja tumeda kasukaga loomad on rohkem ohustatud.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99